Варшавският окръжен съд осъди днес бивш шеф на канцеларията на

...
Варшавският окръжен съд осъди днес бивш шеф на канцеларията на
Коментари Харесай

Полски съд осъди двама бивши чиновници за самолетната катастрофа с Качински

Варшавският областен съд осъди през днешния ден някогашен началник на канцеларията на някогашния министър председател Доналд Туск на 10 месеца затвор с отсрочване от две години. Томаш Арабски бе упрекнат в немарливост при подготовката на полета на самолета " Ту-134М ", който на 10 април 2010 година катастрофира край Смоленск. Загинаха президентът Лех Качински и още 95 индивида, предадоха Ройтерс и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Присъда от шест месеца затвор с отсрочване от една година получи и някогашна подчинена на Арабски, взела участие в организацията на трагично приключилия полет.

Трима други подсъдими по делото бяха приети за невиновни.

Процесът стартира през март 2016 година по тъжба на частни лица, родственици на починалите. Основание за жалбата е член от Наказателния кодекс, който планува до 3 години затвор за несъблюдение на служебните отговорности от държавен служител, пишат полски медии.

Обвинителният акт към петимата е импортиран, откакто варшавската окръжна прокуратура е прекратила следствието за организацията на полетите на премиера и президента до Смоленск на 7 и 10 април 2010 година за присъединяване във възпоменателни прояви за избитите от Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) полски офицери в Катин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР