Варненският окръжен съд отказа признаването на финансова санкция, наложена от

...
Варненският окръжен съд отказа признаването на финансова санкция, наложена от
Коментари Харесай

Варненският окръжен съд отказа да признае глоба, наложена на българин във Великобритания

 Варненският областен съд отхвърли признаването на финансова глоба, наложена от британските управляващи на 55-годишния Филдер М., поради нарушени от него разпореждания за придвижване по пътищата, оповестиха от пресслужбата на съда. 

Решението на британските управляващи е от 14.05.2020г. и е влезнало в действие на същата дата. Финансовата глоба от 811 английски лири е наложена на Филдер М. за това, че на 13.09.2019г. в Ийстборн е карал автомобила си без да има годна застрахователна лавица, покриваща риск за трети страни.  

Делото беше гледано след изпратено уверение от Англия за прилагане  на правилото на взаимно признание на финансовите наказания, наложени в страни - членки на Европейския съюз. Компетентен да се произнесе по отношение на молбата е окръжния съд по местоживеене на санкционираното лице.  

Тричленният състав на Окръжен съд – Варна реши, че се касае за влезнал в действие правосъден акт на страна, която към 01.01.2021 година не е член на Европейски Съюз. Поради този факт, съдът откри настояването за безпричинно и приключи правосъдното произвеждане.  

Постановеното правосъдно решение предстои на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР