Варненските пожарникари излязоха на протест снощи пред Първа районна служба.

...
Варненските пожарникари излязоха на протест снощи пред Първа районна служба.
Коментари Харесай

Варненските пожарникари излязоха на протест

Варненските пожарникари излязоха на митинг нощес пред Първа районна работа. Огнеборците упорстват за повишение на възнагражденията с 20% и да не се вършат структурни промени на мрачно, съобщи Българска национална телевизия.

Протестиращи обявиха, че ги тормози изваждането на пожарната работа от системата на Министерство на вътрешните работи. Според тях не се води разговор със синдикатите в системата.

" Второто ни искане е да се организира една действителна промяна в Министерство на вътрешните работи и то както е написано в приложение 10 на съдружните сътрудници, тази стратегия към този момент стана политическа ", съобщи Красимир Костов от Синдикална федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

" Появи се информация, че пожарната ще бъде вадена от Министерство на вътрешните работи и ще се обособи като Държавна организация. Притеснява ни, че не е говорено с нас. Има конструкция, ще се вдигнат парите за организацията, само че това е за по-голяма администрация ", добави Ивайло Янчев, пожарникар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР