Varna24.bg Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши

...
Varna24.bg Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши
Коментари Харесай

Студенти от Варна с уникална идея: Баби ще плетат топли дрехи за деца в нужда

 Varna24.bg Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Студенти от Варна имат неповторима концепция, която ще осмисли времето на възрастните хора от пенсионерските клубове в града и ще ги накара да се почувстват още веднъж значими и потребни, научи Varna24.bg .

Идеята е към този момент споделена в няколко от пенсионерските клубове при среща през вчерашния ден, на която младежите са раздали книги на възрастните хора, с цел да имат занимания за лятото. 

За самодейността заяви за медията ни Сали Светославов, член на студентския съвет към ВСУ " Ч. Храбър ". Младежът с положително сърце не един път сме представяли с благородните му начинания и положителни хрумвания, в които съумява да увлече другари и състуденти. Една от тях е самодейността да оказват помощ на възрастните хора да се оправят с ало-измамниците, за която бяха наградени от кмета на града Иван Портних и шефа на ОД Министерство на вътрешните работи Даниел Пашов. Награда получиха младежите и за плана " Къщички за книги " във всяко учебно заведение. 

Ето какво описа Сали Светославово за медията ни:

" През пролетта ходихме при възрастни хора в пенсионерските клубове да им разкажем за ало-измамниците взаимно с ОД на Министерство на вътрешните работи. Тогава аз им споделих за къщичките за книги и им дадох обещание да донеса книги, тъй като желаеха. След като една седмица авансово уговорих среща в клубовете поканих и сътрудниците Сашо и Доротея да се включат и през вчерашния ден бяхме в 4-те клуба " Надежда ", " Галата ", " Хан Аспарух " и " Джанавара ". Възрастните хора си спомниха за нас и бяхме посрещнати доста топло и гостоприемно. Дори тропнахме хорце дружно.

Разгледахме книгите и обсъдихме какъв род са. В единия клуб дори си ги размениха и уговориха периода за връщане на книгите в клуба. Говорихме за ало-измамниците и стана ясно, че след нашите диалози не са имали позвънявания от бандитите. После им споделих за една благотворителна акцията, която желая да провеждам и може би ще бъде взаимно с ВСУ още веднъж. Тя ще се споделя " Бабите плетат за децата ". На есен ще стартира огромното зимно плетене за деца в потребност. По подобен метод ще притеглим вниманието на обществото към тези деца и най-много стремим да реализираме добра връзка сред поколенията. Смятам, че тази самодейност ще накара възрастните хора да се почувстват още веднъж значими и потребни, а ние постоянно има какво да научим от тях с признателност за грижите, които са дали на деца и внуци ", сподели Сали Светославово.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР