Варна ще работи с рекорден бюджет през 2018 г. Проектът,

...
Варна ще работи с рекорден бюджет през 2018 г. Проектът,
Коментари Харесай

Варна инвестира над 160 млн.лв. от бюджета си в инфраструктура през 2018 г.

Варна ще работи с рекорден бюджет през 2018 година Проектът, с макрорамка от 384,7 млн. лева, бе показан на публично разискване в зала "Пленарна " на Община Варна. За съпоставяне през миналите три години, бюджетът на морската столица е бил надлежно 258,7 млн. лева през 2015 година, 243,7 млн. лева през 2016 година и 270,7 млн лева през 2017 година
Най-много бюджетни средства - над 162 милиона лв., е планувано да бъдат вложени в инфраструктурата на града.

Увеличението на средствата за 2018 година стават факт без нарастване на данъчната тежест за жителите на Варна и с нараснали доходи от локални налози и такси.

Приоритети в работата на общинската администрация остават образованието, за което се отделят 30% от общия бюджет, построяването на съвременна градска среда, основаване на благоприятни условия за развиване на целогодишен туризъм.

Предстои създаване на нови детски градини - преустрояване на постройка на ул. "Генерал Колев " №90 в детска градина за 4 групи, нова детска градина за 4 групи на ул. "Хъшове " №2, нова постройка към ДГ № 23 "Иглика " в кв. "Виница ", както и нова постройка към ДГ "Карамфилче ".

Предвидени са съществени поправки на учебни заведения, детски ясли и кухни, както и средства за планиране, доставка и монтаж на системи за видеонаблюдение в детските ясли.
Cloudnine в поредицата "Тънкостите в модерния поминък " на Volkswagen Crafter
dariknews.bg

 

Община Варна обезпечава 1 310 000 лева за две лечебни заведения - МБАЛ "Св. Анна " и СБАЛОЗ "Д-р Марко Марков ". В първата ще бъде изработен главен ремонт на родилното поделение и неонатологията, ще бъде закупен нов инструментариум за клиниката по ортопедия и травматология и нов дизел-генератор за спешно зареждане. Онкоболницата ще вложи средствата в "Система за визуализация и интеграция на лапароскопска хирургия и високоспециализирана ендоскопска диагностика и терапия "

С 302 000 лева е повишен проектобюджетът за обществени действия по отношение на 2017 година, в това число за ремонт на дома за остарели хора "Гергана ", за обезпечаване на транспортни средства за транспорт на мъчно преносими лица и хора с увреждания.

Средствата за помощи, по решение на Общинския съвет, са в размер на 8 млн. лева Те ще бъдат изразходвани за карти на пенсионери и възпитаници от Тополи, Константиново, Казашко, Звездица и Каменар, КК "Златни пясъци ", КК "Св. Св. Константин и Елена ", "Черноморец " и "Боровец ".

От същото перо са планувани средства за транспорт на трудноподвижни лица със профилирани микробуси; абонаментни карти за пътешестване на преференциални цени по една линия за лица над 18 година до 64 година, с избрана трайно понижена продуктивност от 50 % до 100 % без непозната помощ, за лица над 18 година с избрана трайно понижена продуктивност от 91 % до 100 % с непозната помощ, с непрекъснат адрес на територията на община Варна и за техните придружители.

Амбициозната финансова стратегия на Община Варна за 2018 година включва най-мащабният план от десетилетия - построяването на бул. "Васил Левски ". Продължава осъществяването на следните по-големи обекти: пробива на бул. "Сливница "; ремонта на ул. "Цар Борис " ІІІ, кв. "Виница ", на ул. "Студентска ", на ул. "Капитан Рончевски ", ул. "Баба Тонка ".

Изграждане на пътна автомобилна рампа на Автомагистрала "Хемус " - качване от бул. "Атанас Москов ", реорганизация на ул. "Александър Рачински " - в сектора от бул. "Съборни " до ул. "Генерал Колев "; реорганизация на ул. "Ана Феликсова " и кръстовище на бул. "Цар Освободител " и други.

Предвидени са поправки и създаване на спортни и фитнес площадки навън във всички региони. Разходите за озеленяване са 4 631 100 лева, продължава построяването на новия парк "Възраждане ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР