Варна. През тази година Варна ще бъде домакин на изключително

...
Варна. През тази година Варна ще бъде домакин на изключително
Коментари Харесай

Кристиан Димитров, ГЕРБ – СДС: През тази година Варна ще бъде домакин на изключително престижни спортни събития, които ще популяризират още повече морската ни столица

Варна. През тази година Варна ще бъде хазаин на извънредно влиятелни спортни събития, които ще разпространяват още повече морската ни столица пред туристите. Това съобщи за Радио „ Фокус “ – Варна Кристиан Димитров, претендент за депутат от листата на Коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили във Варна, с преференция 123.

Димитров напомни, че 2021-ва година ще премине под знака на един доста значим празник: „ 100 години Варна курортен град “.

„ Поради тази причина, огромна част от събитията, които ще осъществяваме през идващите месеци ще преминат точно под това мото. Всички спортни конгреси, включително и интернационалните надпревари, които би трябвало да се проведат в морската столица ще доведат до още по-голямото разпространение на Варна.

Тази година чакаме във Варна 4 европейски шампионати, олимпийска подготовка и една спортна купа. Толкова значими събития, от подобен сан освен това в една година – в никакъв случай не са били правени. Опита, който натрупахме във времето и мощната държавна поддръжка за Варна ни се отблагодарява с реализирането на тези огромни спортни събития в града.

Тази година започваме с Европейско състезание по плажен хандбал, следва ветроходство, след което ще сме домакини на Европейското състезание по художествена гимнастика, а в края на годината ще посрещнем Европейското състезание по киокушин “, сподели още Кристиан Димитров.
Той напомни, че през 2019-та година Варна е била определена за столица на спорта и в този интервал са били осъществени 200 мероприятия.

„ Така или другояче с всяка минала година се усилват спортните събития във Варна, което с изключение на всичко е и чудесна реклама за града и за привличане на туристи в него “, добави претендентът за депутат от листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили във Варна.

Кристиан Димитров разяснява и бюджетът за спорт във Варна, който с всяка година се усилва. Той напомни, че през актуалната година нарастването на бюджета за спорт е с близо 200 000 лева, а настрана има нарастване и на средствата за спортните клубове с близо 10%.

„ Знаете, че и страната усили двойно парите за спорт, които непосредствено влизат към клубовете. Всичко това е явен индикатор за устойчивата наклонност за увеличение на средствата за спорт. Лично аз съм уверен, че тази наклонност ще продължи и напред във времето.

Тук желая да обърна внимание и на Стратегията за развиването на спорта в община Варна за интервала 2018-2022-ра година. Това е в действителност доста значим документ, с който се гордеем. Стратегията получи утвърждение от всички общински съветници в Общински съвет Варна, което изрично приказва по тази причина, какъв брой значим е този бранш. Това е 5-годишна тактика, която следваме прецизно. Тя включва, както инфраструктурата, по този начин и годишно увеличение на бюджета за спортни действия във Варна “, сподели в умозаключение Кристиан Димитров.

Кой е Кристиан Димитров:

Роден и израснал във Варна, Кристиан Димитров в приключил главното си образоване в ОУ “Захари Стоянов ”, след което е признат и приключих 1-ва ЕГ с британски език. През интервала на главното и междинното си обучение се занимава интензивно със спорт.

След това приключва публицистика във ВСУ “Черноризец Храбър ” и Международни стопански връзки в Стопанска академия " Димитър А. Ценов ” в гр.Свищов.

През 2014 год. стартира работа в Министерство на младежта и спорта, като районен специалист за североизточна България.

От 2016 год. работи в Община Варна като шеф на Дирекция “Спорт ”.

„ Имал съм доста фантазии, които съм осъществил и не преставам да осъществявам със съдействието на добър екип от хора и другари “, добавя още Кристиан Димитров.

Желанието му е да продължа да работи и реализира концепциите, които има за развиване на Варна и региона:

Популяризиране на град Варна като съществена целогодишна туристическа дестинация, планиране и създаване на водна база с изход на море, основаване на регионален юношески център и нови юношески пространства, създаване на нов басейн в кв.Аспарухово, създаване на многофункционална зала в ж.к. Възраждане, заслужено финансиране с въвеждане на критерии, поддръжка на материалната база.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР