Варна. Председателят на Комисията по туризъм д-р Илин Димитров, заедно

...
Варна. Председателят на Комисията по туризъм д-р Илин Димитров, заедно
Коментари Харесай

Във Варна бяха обсъдени мерките в подкрепа на туристическия сектор, възможностите за бърза и навременна помощ към бежанците от Украйна и за по-лесното им адаптиране

Варна. Председателят на Комисията по туризъм доктор Илин Димитров, дружно с министъра на туризма Христо Проданов, взе участие в работна среща с бизнеса във Варна, оповестиха уредниците на срещата. На форума бяха разисквани ограниченията в поддръжка на туристическия бранш, опциите за бърза и навременна помощ към бежанците от Украйна и за по-лесното им адаптиране.
Беше подложен въпросът за стимулиране на сухоземния превоз по сходство на мярката „ 35 евро “ за авиопревозвачите, като се провиснал дотации за автобусен превоз и се обезпечат зелени коридори.

Основен фокус беше подложен върху новата, оповестена през вчерашния ден стратегия за 40 лв. дневно за емигрант от Украйна, която ще получават хотелиерите, настанили търсещите леговище. Бизнесът изрази задоволството си от навременната и работеща мярка и изрази оптимизъм, че тя доста ще ги подкрепи в този сложен и за тях миг - в подтекста на пандемията, войната и високите цени за ток.

Сред дискутираните тематики бяха методите по какъв начин да се помогне съответно на бягащите майки с деца, като се обезпечат детски градини и работа за тях.

Беше разискван въпросът с българските общности – бесарабски българи и гагаузи – и опцията да получат нова вероятност в България на фона на войната, да бъдат привлечени с работа, включително като фрагменти в туризма, както и да получат за задачата нужния статут по улеснена процедура.

Бе разискван въпросът за приемане на бързи визи за всички нуждаещи се.

Бизнесът повдигна и въпроса за възстановяване на връзката и координацията сред министерствата и институциите.

Представителите на туристическия бизнес разискаха с ръководителя Илин Димитров и министър Проданов нерегламентираното предложение на туристически услуги и всички се сплотиха към позицията, че браншът би трябвало да се изсветли.

Бяха сложени въпросите за основаването на туристическа полиция и за гаранционния фонд.

Сред акцентите бе и организирането на бъдеща национална среща за действие на културно-историческите обекти. Целта е да се изработят стандарти, по които да работят тези обекти.

В следобедните часове е планувана сходна работна среща с бизнеса и за района на Добрич.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР