Варна. По проект Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в

...
Варна. По проект Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в
Коментари Харесай

Санират по проект още 8 блока във Варна

Варна. По план „ Енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания в гр. Варна “ ще бъдат санирани още 8 блока, оповестиха от дирекция „ Европейски и национални оперативни стратегии “ към Община Варна . Шест от тях са в регион „ Аспарухово “, а останалите два - в регион „ Одесос “.

В резултат от осъществяването на плана 46 семейства ще преминат в по-горен клас на енергопотребление. Ще се реализира понижаване на излъчванията на парниковите газове в атмосферата, а предстоящото годишно понижаване на излъчванията на парниковите газове е в размер на 257,15 тона/годишно СО2. Ще бъдат усъвършенствани експлоатационните характерности на постройките и продължен виталният им цикъл, ще бъде реализирана по-голяма естетизация на градската среда в регионите.

Към момента плановете за седем здания са импортирани за издаване на позволения за градеж, а техническият план за една постройка е импортиран към НИНКН, защото попада в границите на археологически резерват „ Одесос “ и към момента се чака мнение от способените органи.
Общата стойност на плана е 1 217 000 лева, от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 1 149 595.37 лева, а личният принос на бенефициента е в размер на 67 410.07 лева, със период на осъществяване от 30 месеца.

Финансирането е обезпечено по административен контракт за даване на БФП №BG16RFOP001-1.002-0007-C01, част от Инвестиционната стратегия на Община Варна по Приоритетна ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване " на Оперативна програма „ Региони в напредък " 2014-2020.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР