Варна. Млади варненски спортисти показаха способностите си на спортни ръководители

...
Варна. Млади варненски спортисти показаха способностите си на спортни ръководители
Коментари Харесай

ММС: Спортни ръководители от Европа аплодираха млади варненски спортисти

Варна. Млади варненски спортисти демонстрираха качествата си на спортни ръководители от цяла Европа в Двореца на културата и спорта. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта (ММС). Спортните очаквания от морската столица на България изнесоха демонстрационна стратегия пред участниците в „ Съвместно образование за основаване и развиване на Национална платформа за битка с манипулирането на спортни надпревари “ (24 – 25 април). Събитието се провежда от Министерството на младежта и спорта в границите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и бе намерено от министър Красен Кралев.
Сред участниците в взаимното образование са началникът на отдел „ Спорт “ към Европейската комисия Ив льо Льостек, вицепрезидентът на Българския олимпийски комитет Любо Ганев, зам.-изпълнителният шеф на Българския футболен съюз Павел Колев, представители на интернационалните и български институции, ангажирани с битката против корупцията в спорта – Интерпол, Европол, УЕФА, Организация на обединените нации, Министерство на вътрешните работи, Министерство на правораздаването, Комисия по хазарта и делегати от заинтригуваните страни членки на Европейски Съюз. Гостите се срещнаха опциите за семейства на спортни събития в актуализирания Дворец на културата и спорта във Варна, който тази година ще стане сцена на мачове от международното състезание по волейбол за мъже.
В главната зала се състояха демонстрациите на младите варненски спортисти в наличието на шефа на комплекса Минко Христов. Гостите от Европа приветстваха осъществяванията на състезателите от спортните клубове по художествена гимнастика ЧАР ДКС, по карате киокушин „ Ичигеки Киокушин Варна “, по спортни танци „ Кристал Варна “, балетно студио „ Звездна дъга “, таекуондо клуб „ Одесос “ и фолклорен състав „ Шарена гайда “. Специални аплодисменти заслужи млад състезател с увреждания от „ Ичигеки Киокушин Варна “, който също сподели своите умения.
В Двореца на културата и спорта се организираха и дебатите от втория ден на „ Съвместно образование за основаване и развиване на Национална платформа за битка с манипулирането на спортни надпревари “. Събитието е в осъществяване на стратегия „ Еразъм + “ има за цел да способства за по-лесното и по-бързо основаване на национална платформа от всяка заинтригувана страна членка, в това число Българска национална платформа за битка против корупцията в спорта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР