Варна и Сливен са обявили, че искат отпадане на винетки

...
Варна и Сливен са обявили, че искат отпадане на винетки
Коментари Харесай

Освен Варна, и Сливен има желание да поеме някои пътища, по които трябва да има винетки

Варна и Сливен са оповестили, че желаят отпадане на винетки за част от пътищата от Националната републиканска мрежа. Това разгласи пред Иво Димитров, заместник-председателят на Националното съдружие на общините и кмет на Димитровград пред bTV.
Димитров сподели още, че в в 14-дневен период и другите общини ще могат да го създадат.
Във Варна желаят винетките да отпаднат за четири пътни сектора - до курорта Златни пясъци, до Тополи, където се намира най-големият градски гробищен парк, както и до селата Казашко и Константиново, които са на няколко километра от града. Новината беше обявена от варненския кмет Иван Портних още предходната седмица. Всичко зависи от общините и дали го разрешават бюджетите им, изясни в този момент Димитров. Според него малко общини ще се възползват, най-вероятно множеството ще са от огромните.
" Моментът за спор не е доста подобаващ, тъй като би трябвало да си създадат преструктуриране на бюджетната рамка ", счита зам.-председателят на Националното съдружие на общините.
Припомняме, че след абсурда с електронните винетки министър председателят Бойко Борисов се ядоса поради евентуалното таксуване с винетки на Северната дъга на Околовръстното шосе в София и го забрани еднолично. Когато разгласи новината, той прикани общините да кажат за други образци като Северната дъга и да поемат стопанисването им, а не да чакат на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР