Варна. Българската Коледа надхвърля далеч рамките на една благотворителна инициатива,

...
Варна. Българската Коледа надхвърля далеч рамките на една благотворителна инициатива,
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев във Варна: Българската Коледа ни дава вярата, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни ценности

Варна. " Българската Коледа " надвишава надалеч рамките на една благотворителна самодейност, тъй като тя е нещо доста повече. Тя ни дава вярата, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни полезности. Тя влага в най-големия капитал - здравето и бъдещето на нашите деца. Тя ни дава вяра за бъдещето ни като нация, тъй като сплотява хора без оглед на възраст, пол, обучение, обществено състояние, към една в действителност благородна инициатива$. Това съобщи в Университетската болница " Св. Марина " във Варна президентът Румен Радев, който разгласи старта на 17-тото издание на акцията, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна . Президентът увери медиците от морския град, че за него, брачната половинка му и екипа на президентската институция е наслаждение да бъдат измежду тях - хората, посветили живота си на най-хуманната специалност. Той регистрира постигнатото през предишното издание в самодейността и да разгласи началото на идващото 17-то издание. " Избрах да го създадем в " Св. Марина " освен, тъй като е една от водещите академични лечебни заведения в страната, а най-високотехнологичното лечебно заведение и с неоспорим триумф в българското опазване на здравето и педиатрия. Но тъй като тъкмо тук, където се поставят висококвалифицирани медицински грижи за хиляди български деца, всяка година нашият общ апел ще прозвучи най-силно ", сподели президентът Румен Радев.

След като регистрира свършеното през предишното издание на самодейността той уточни, зад цифрите стоят геният, положителното сърце, всеотдайността и професионализмът на доста хора. " Но, с цел да има триумф една благотворителна самодейност, най-важното е да се употребява с доверието на обществото. А това значи хората, които разпределят и усвояват средствата, да го вършат по най-хубавия метод, а в тази ситуация това сте Вие - лекарите и медицинските експерти. Приемете моята откровена признателност за това, че сте посветили живота си за грижи, здравето и живота на нашите деца, че по най-хубавия метод разпределяте и усвоявате дарените средства, че повишавате доверието в тази самодейност ", сподели още президентът.

Той добави, че " Българската Коледа " има принос към дългия и комплициран лековит развой на деца с тежки и хронични болести и увреждания. Според него в това е и стремежът на акцията - в най-ранна детска възраст да бъдат овладени тези болести, с цел да се даде късмет на българските деца да водят пълностоен живот.

Основната цел на акцията е да се обезпечи високотехнологична здравна инсталация за диагностика, лекуване и рехабилитация, освен, с цел да се даде по-голям късмет на децата, само че за разшири и опциите на надарените лекари да ползват нови новаторски способи на лекуване, добави президентът Румен Радев.

" Стартираме това ново издание с вярата за повече избавени деца, за повече върнати детски усмивки и спокойни български фамилии ", сподели в края на обръщението си президентът. Той употребява случая да изрази своето удивление за всеотдайността на лекарите и прикани за най-високо публично самопризнание и надълбоко почитание ".
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР