Върховният съд в Оукланд постанови, че поема попечителство над 6-месечното

...
Върховният съд в Оукланд постанови, че поема попечителство над 6-месечното
Коментари Харесай

Временно отнеха болно бебе от родители антиваксъри 

Върховният съд в Оукланд постанови, че поема настойничество над 6-месечното дете, до момента в който не се възвърне от хирургическата намеса

Върховният съд в най-големия новозеландски град град Окланд лиши краткотрайно родителските права на съпрузи, които отказваха незабавна животоспасяваща интервенция на 6-месечното им бебе, защото не желаят да му се прелива кръв от имунизирани против COVID-19 донори, оповестиха " New Zealand Herald " и " Otago Daily Times ".

Знаковото решение се чака да има широкообхватни последствия и бе взето, до момента в който постройката на съда бе обсадена от протестиращи антиваксъри.

До делото се стигна, откакто родителите на 6-месечното момченце, страдащо от тежко вродено заболяване - стеноза на клапата на белодробната артерия, отказваха да бъде осъществена хирургическата намеса, макар че животът му е под голям риск. Решението им бе взето, откакто здравните управляващи в Нова Зеландия отхвърлиха настояването им за неимунизирана кръв с аргумента, че е непрактично и излишно.

Националният център по трансфузионна хематология в островната страна не маркира дарената кръв като дадена от имунизирани или неимунизирани против COVID-19, защото няма спомагателен риск от потреблението на имунизирана кръв.

" Главният въпрос бе дали препоръчаното лекуване е в най-хубавия интерес на бебето ", безапелационен бе магистратът по делото и постанови, че то ще остане под попечителството на съда, до момента в който не бъде осъществена комплицираната сърдечна интервенция и момченцето не се възвърне от нея, не по-късно от края на януари 2023 година

Момченцето е родено два месеца по-рано от предстоящото, а лекарите са безапелационни, че то се нуждае мигновено от интервенция.

Родителите ще останат попечители " за всички останали цели " и ще бъдат " осведомени когато и да е за естеството и напредъка на положението и лекуването на сина им ", се споделя още в решението на Върховния съд в Окланд

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР