Върховният съд на САЩ потвърди смъртната присъда на атентатора Джохар

...
Върховният съд на САЩ потвърди смъртната присъда на атентатора Джохар
Коментари Харесай

Върховният съд в САЩ потвърди смъртната присъда на атентатора от Бостън

Върховният съд на Съединени американски щати удостовери смъртната присъда на атентатора Джохар Царнаев , осведоми Алджазира. Той беше наказан на гибел през 2013 година за присъединяване си в атентата на Бостънския маратон, при който починаха трима души и рани други 260.

През 2020 година смъртната му присъда бе анулирана, Това решение бе обжалвано.

С 6-3 гласа решението да се удостовери смъртна присъда бе признато .
 Терористи удариха Бостън
Терористи удариха Бостън

Серия от детонации, две от които на финала на бостънския маратон, убиха 3 души, минимум 144 са ранени, 8 от които са деца. Бяха открити и обезвредени още взривни устройства. Все още никой не е поел отговорност за офанзивите, макар че водач на салафитска формация към този момент изрази удовлетворение от нещастието. Не е имало и закани преди маратона.

Джохар Царнаев извърши извънредно закононарушение. Шестата корекция на Конституцията му подсигурява обективен развой и той получи подобен, безапелационни са съдиите.

Президентът Джо Байдън е заречен да работи за анулацията на смъртното наказване на федерално равнище, като то се размени с доживотна присъда без право на подмяна.

Според юристите на Царнаев той е имал второстепенна роля в атентата, осъществен от неговия брат. През 2015 година той бе наказан по всичките 30 обвинявания и получи смъртна присъда. По време на мандата на Тръмп обаче бе натрапен мораториум върху осъществяването на смъртното наказване.

През 2013 година братята Царнаеви взривиха две бомби по времето на маратона в Бостън , а по-късно убиха и служител на реда. По-големият брат Тамерлан почина при престрелка с органите на реда.
 Връщат смъртната присъда на атентатора от Бостън?
Връщат смъртната присъда на атентатора от Бостън?

Миналата година наказването бе сменено с пожизнен затвор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР