Великден събра сънародниците ни в Лас Вегас на вече традиционния

...
Великден събра сънародниците ни в Лас Вегас на вече традиционния
Коментари Харесай

Сънародниците ни в Лас Вегас отпразнуваха Великден с пищен фестивал

Великден събра сънародниците ни в Лас Вегас на към този момент обичайния български фестивал. Тази година уредниците от Българо-американската асоциация в Невада взеха решение да създадат събитието малко по-рано на 5 май, с цел да съвпадне с православния Великден.

Имаше доста специфични публични посетители - както представители на българската страна, като генералния консул в Лос Анджелис Бойко Христов, по този начин и публични посетители от локалната администрация на щата Невада ".
Г-жа Елка Русков, почетен консул на България в щата Вашингтон и уредник на турнето на документалната лента за Ваклуш Толев беше на фестивала дружно с режисьора на кино лентата Николай Василев.

" Българската общественост там има и още един мотив за празник обичаната от всички певица Йорданка Христова има турне в Америка и ще бъде в Лас Вегас на 15 май чакаме я с огромно неспокойствие. "

Фестивалната стратегия, готова от сънародниците ни, беше извънредно динамична и забавна. Специален посетител беше друга звезда на българската сцена певицата Кичка Бодурова, която дълги години беше непрекъснат гражданин на Лас Вегас, а в този момент поделя времето си сред България и Съединени американски щати.

Имаше и посетители от Чикаго Константин Маринов, който е началник на фолклорен клуб " Верея " и уредник на завършилия преди броени дни огромен тридневен фолклорен фестивал там. В Лас Вегас беше и отбор " Българче " от румънския град Винга, област Банат. С тях си партнира нашата фолклорна групировка " Жарава ".

Много изненади, игри и доста занимания за децата. В програмата бяха включват също надарени деца от клубовете по гимнастика, театралната работилничка " Джуджета в чекмеджета " и двете неделни учебни заведения в Лас Вегас Първо българско учебно заведение " В.Левски " и Детска академия " Родна тирада ". Талантливи млади музиканти българи и американци от разнообразни арт учебни заведения, изпълняваха музика от България. Сред тях беше и София Ава Мари - 16-годишна американка. Тя няма българска жила, само че доста харесва българския фолклор.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР