Върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел заяви,

...
Върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел заяви,
Коментари Харесай

Борел иска санкции срещу еврейски екстремисти на Западния бряг

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел съобщи, че ще предложи на държавните управления на страните от Европейски Съюз да наложат наказания против израелски заселници, извършващи принуждение над палестинците на Западния бряг, съобщи Ройтерс.

Това стана след края на Съвет „ Външни работи “ в Брюксел.

„ Ще работим за налагането на наказания против заселниците екстремисти на Западния бряг. Аз ще направя предложение на страните-членки в тази тенденция, като последвам образеца на Съединени американски щати и употребявам нашата обща рамка за отбрана на човешките права. Работим върху това предложение “, сподели Борел.

Макар да не загатна думата „ евреи “, точно те се подразбират под заселници.

Преди началото на срещата френската външна министърка Катрин Колона съобщи, че страната й разисква налагането на свои лични наказания против лица, забъркани в построяването на противозаконни еврейски селища на Западния бряг.

Борел дефинира обстановката в линията Газа като апокалиптична.

„ Надявам се да няма повече разселвания и нови окупации от страна на Израел “, сподели той.

Според оповестени от него данни 85 на 100 от жителите на района са вътрешно разселени след началото на военните дейности от страна на Тел Авив.

Същевременно Борел настоя Европейски Съюз да работи за предсказуема и дълготрайна финансова поддръжка за Украйна. Според него външните министри на множеството страни членки са били на мнение, че в този момент не е моментът помощта да бъде отслабена. Точно противоположното - в този момент моментът изисква тя да се усили

„ Путин се пробва да даде нов подтик на войната в Украйна преди изборите в Русия ", посочи Борел.

Той добави, че съветските войски се прегрупират, мобилизирани биват повече военни, а Русия създава повече военно съоръжение.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР