Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей обвини Джо Байдън

...
Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей обвини Джо Байдън
Коментари Харесай

Иран обвини Байдън и Тръмп, че петнят репутацията на САЩ

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей упрекна Джо Байдън и Доналд Тръмп, че накърняват репутацията на Съединените щати, оповестяват " Ройтерс " и иранската организация IRNA.

" Тези дни Съединени американски щати са ударени по метод, който в никакъв случай не са очаквали. Двамата американски президенти - актуалният и някогашният - се хванаха ръка за ръка, с цел да опетнят имиджа на Съединените щати ", разкритикува ги Хаменей.

Днес Иран и Съединени американски щати възобновиха непреките договаряния във Виена за обновяване на нуклеарното съглашение от 2015 година

Целта на договарянията е Съединени американски щати да се върнат към нуклеарната договорка , подписана сред Иран и интернационалните медиатори през от 2015 година, а Техеран да стартира още веднъж да съблюдава уговорките си по него. Тръмп отдръпна Съединените щати от съглашението с аргумента, че Иран нарушава изискванията по него.
 За Иран анулацията на глобите на Съединени американски щати e
За Иран анулацията на глобите на Съединени американски щати e " алена линия " за нуклеарната договорка

Техепан чака политическо решение от Вашингтон

От април до момента Съединени американски щати и Иран организираха във Виена осем кръга непреки договаряния, ориентирани към обновяване на действието на пакта за анулация на глобите против Техеран, при което иранската страна би трябвало да съблюдава рестриктивните мерки върху нуклеарната й стратегия.

Докато от Държавния департамент на Съединени американски щати настояват, че договарянията навлизат във " финалната си част ", ирански чиновници обявиха, че част от настояванията им за унищожаване на глобите не са били взети под внимание при договарянията във Виена.

И двете страни споделят, че чакат дефинитивно политическо решение от другата страна за обновяване на нуклеарната договорка.

Днес висшият чиновник по сигурността на Иран Али Шамхани предизвести в Туитър, че " пътят към договарянията няма да бъде равен ", в случай че сегашната администрация на Съединени американски щати продължи с акцията за оптимален напън, стартирана против Иран по времето на Тръмп.
 Иран упрекна
Иран упрекна " страхливците " от Съединени американски щати за прекъснатите договаряния по нуклеарната договорка

Техеран отхвърля да одобри " твърдоглавите " претенции на Вашингтон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР