Върховният касационен съд (ВКС) замени домашния арест на подсъдимата за

...
Върховният касационен съд (ВКС) замени домашния арест на подсъдимата за
Коментари Харесай

След 968 дни под домашен арест: Парична гаранция от 8000 лева за Биляна Петрова |

Върховният касационен съд (ВКС) размени домашния арест на подсъдимата за рушвет Биляна Петрова с гаранция от 8000 лв.. Върховните съдии почетоха жалбата на Петрова, която се оплака от прекалено дългото ѝ задържане и невъзможността да се грижи за болната си майка, съобщи lex.bg. 

Петрова е подсъдима дружно с някогашния кмет на " Младост " Десислава Иванчева и Петко Дюлгеров. Миналата година Апелативният профилиран углавен съд осъди Иванчева на 8 години затвор за това, че поискала 250 000 евро от предприемача Александър Ваклин, с цел да бъдат придвижени преписките му в общината, а на 17 април 2018 година е приела първата част от парите – белязаните 70 000 евро, които бяха открити в колата ѝ, когато беше арестувана. Биляна Петрова и Петко Дюлгеров също бяха приети за отговорни, като Петрова беше наказана на 7 години затвор, а Дюлгеров – на 6 години. 

Иванчева и Петрова останаха в ареста 8 месеца след задържането, след което бяха оставени под домакински арест. Преди 3 месеца Върховен касационен съд Иванчева против гаранция от 10 000 лв..

Днес Биляна Петрова посочи пред Върховен касационен съд, че без влезнала в действие присъда е арестувана 1242 дни, от които 274 в арести и 968 дни под домакински арест. На днешното съвещание прокуратурата също се съгласи, че мярката ѝ за неотклонение може да бъде сменена с парична гаранция. 

Петрова стимулира настояването си със здравословни проблеми и неспособност да се грижи за болната си майка, която страда и от деменция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР