Върховният главнокомандващ на руската армия Владимир Путин тази нощ е

...
Върховният главнокомандващ на руската армия Владимир Путин тази нощ е
Коментари Харесай

По тъмна доба: Путин изстреля 4 междуконтинентални балистични ракети по време на стратегическо учение на ядрената триада

Върховният главнокомандващ на съветската войска Владимир Путин тази нощ е взел участие в подготовка по ръководството на стратегическите нуклеарни сили, разгласи прес-секретарят на президента Дмитрий Песков, представен от международните информационните организации.

Редица английски медии, измежду които Mirror, Daily Mail и The Sun, разгласяват репортажи за огромното съветско обучение с 4 едновременни пуска на междуконтинентални балистични ракети като налягат на характерностите на перспективната ракета Сармат РС-28.

" Беше отработено взаимоотношението на Ракетните войски със стратегическо предопределение (РВСН), атомните подводници на Северния и на Тихоокеанския флот и авиацията с отдалечен обхват на Върховен касационен съд на Русия ", посочи Песков.

Той добави, че Путин е направил пуск на четир балистични ракети. По време на тренировката от космодрума Плесецк военен план на РВСН е изстрелял междуконтинентална балистична ракето по цел на територията на полигона Кура.
Атомна подводница от Тихоокеанския флот е изстреляла два балистични ракети от акваторията на Окотско море по полигона Чижа (Архангелска област), а от акваторията на Баренцово море подводница от Северния флот е изстреляла балистична ракета по полигона Кура.

Самолети от далечната авиации Ту-160, Ту-95МС и Ту-22М3, които са изхвърчали от базовите летища Украинка, Энгелс и Шайковка, са поразили с крилати ракети наземни цели на полигоните Кура (Камчатка), Пембой (Република Коми) и Теректа (Казахстан).

От съветското министерство на защитата означават, че ученията са минали сполучливо.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР