Върховният административен съд (ВАС) прекрати обществената поръчка на Здравното ведомство

...
Върховният административен съд (ВАС) прекрати обществената поръчка на Здравното ведомство
Коментари Харесай

МЗ обявява нов търг за лекарства за болниците, ВАС прекрати настоящия

Върховният административен съд (ВАС) приключи публичната поръчка на Здравното ведомство за подписване на Рамкови съглашения за 2022 година и 2023 година посредством е-системата за закупуване на медикаменти за потребностите на лечебните заведения в България, оповестяват от Министерство на здравеопазването.

С решението си Върховен административен съд е приел, че с условието на Министерство на здравеопазването в процедурата да се показва декларация за обезпечаване на нужните количества от производителя или от притежателя на разрешението за приложимост на съответния лекарствен артикул е позволено нарушаване на Закона за публичните поръчки. Това е единственият претекст на Върховен административен съд за преустановяване на публичната поръчка, осведомят от ведомството.

От там твърдят, че ще се съобразят с постановеното решение на Върховния административен съд и прецизират, че към този момент са подхванати незабавни дейности да бъде оповестена нова социална поръчка още при започване на идващия месец.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР