Върховният административен съд (ВАС) остави в сила решението на КПКОНПИ

...
Върховният административен съд (ВАС) остави в сила решението на КПКОНПИ
Коментари Харесай

ВАС потвърди решение на КПКОНПИ за конфликт на интереси на главния архитект на Шабла

Върховният административен съд (ВАС) остави в действие решението на КПКОНПИ за открит спор на ползи във връзка с Татяна Нейкова - основен проектант на Община Шабла, оповестиха от пресцентъра на комисията.

Съдът е оставил в действие и наложената от нея санкция в размер на 10 000 лева на Нейкова.

КПКОНПИ е открила, че като основен проектант на Община Шабла, Нейкова е одобрила капиталов план и е издала позволение за градеж на двуетажна жилищна постройка през 2013 година в курортния комплекс на с. Тюленово . Сградата е на " първа линия ", директно до бреговата линия. През 2016 година притежателят, на чието име е било издадено разрешението, е продал парцела на сина на арх. Нейкова.

На 2 януари 2019 година, след съответна молба, още през същия ден основният проектант на община Шабла е презаверила издаденото през 2013 година позволение за градеж, към този момент с титуляр нейния наследник, във връзка с периода на довеждане докрай на строителството.

На 23 август 2019 година синът на Нейкова е подал друго искане - за увеличение на застроената повърхност на обекта (313 кв. м.). Исканите корекции са били утвърдени от основния проектант на Община Шабла - майка на новия притежател, с нейна заповед от 26 август 2019 година

На 28 май 2020 година КПКОНПИ е открила спор на ползи за това, че в качеството си на разположение, заемащо висша обществена служба, арх. Нейкова е работила в частен интерес на обвързвано с нея лице - нейният наследник, като е презаверила документите за позволение за градеж и като е одобрила увеличението на застроената повърхност на обекта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР