Върховната Рада прие закон, който одобри указа на президента Володимир

...
Върховната Рада прие закон, който одобри указа на президента Володимир
Коментари Харесай

Радата одобри указа на Зеленски за обща мобилизация в Украйна

Върховната Рада одобри закон, който утвърди указа на президента Володимир Зеленски за обща готовност. Днес бяха признати и редица други закони. Това оповестява RBC-Украйна, базирайки се на Върховната Рада.
Съобщава се, че на пленарното съвещание през днешния ден са признати 14 закона и една резолюция. Последният документ се отнася до апел към Организация на обединените нации, Върховния комисар на Организация на обединените нации за бежанците, Червения кръст, Европейския парламент и други организации, парламенти и държавни управления на други страни по отношение на нуждата да се подсигурява отбраната на цивилното население на Украйна от съветска инвазия.
Припомняме, че президентският декрет за готовност допуска, че тя ще се организира в границите на 90 дни на територията на всички райони на Украйна. На Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна е предоставено да дефинира реда и размера на наборните, резервисти и транспортни средства от националното стопанство в границите на общомобилизационния период
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР