Върховната рада на Украйна въведе думата рашизъм в законодателството, като

...
Върховната рада на Украйна въведе думата рашизъм в законодателството, като
Коментари Харесай

Върховната рада на Украйна въведе думата рашизъм

Върховната рада на Украйна вкара думата " рашизъм " в законодателството, като във вторник одобри резолюция " Относно потреблението от политическия режим на Руската федерация на идеологията на рашизма, осъждането на правилата и практиките на рашизма като тоталитарни и мизантропски. " Това оповестява Украиската работа на Би Би Си.

Според Украинската работа на BBC депутатите от Върховната Рада са събрали в текста на документа определенията и характерностите на сегашните съветски управляващи, пробвайки се да обяснят научно това явление с избрания, които са дадени както от украински, по този начин и западни историци, журналисти и културолози, и да се доближи до извода, че рашизмът е съвременен съветски фашизъм.

" Бруталната, непредизвикана война на Русия против Украйна разкри пред целия свят същинската същина на политическия режим на Владимир Путин като неоимперска, тоталитарна тирания, която следва най-лошите практики от предишното и въплъщава концепциите на фашизма и национал-социализма в актуалната версия на съветския фашизъм (рашизъм) ", се споделя в обяснителна бележка към реолюцията.

Украинските депутати се надяват, че техният документ в последна сметка ще формира единен метод на интернационалните институции към съветската политика, която стана причина за експанзията против Украйна.

" Приемането от Върховната Рада на резолюция по отношение на рашизма просто установи действителността на потреблението на този термин, който през днешния ден се е развил както в Украйна, по този начин и до известна степен в международната научна полемика ", изяснява Святослав Хоменко, сътрудник на Руската работа на BBC в Украйна.

" Целта на украинските законодатели е обстановка, при която думата " рашизъм " мощно и надеждно да влезе в приложимост в политиката, публицистиката, културата на разнообразни езици по света, с цел да покаже още един път на хората, че Русия в действителност интензивно употребява практиките на фашисткия режим, който осъжда на думи ", споделя кореспондентът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР