За тези, които не искат да почиват у нас -

...
За тези, които не искат да почиват у нас -
Коментари Харесай

Все повече българи изкупуват имоти в Гърция въпреки скока на цените

За тези, които не желаят да почиват у нас - Гърция постоянно е добра опция. Оказва се, че от ден на ден българи освен желаят да летуват в нашата съседка, само че и да си купят парцел там, макар повишаването с към 40%.  

Преди три години семейство Трендафилови продават всичко, каквото имат във Варна и вземат решение да осъществен дългогодишната си фантазия - да живеят на морето в Гърция.

" Оставихме другари и родственици и заминахме. Черно море към момента е в сърцата ни ", споделя Тихомир Трендафилов, съобщи Нова тв.

Били на отмора едвам 5 пъти в южната ни съседка преди да подхващат тази сериозна крачка. Казват, че е обич от пръв взор и всичките си проблеми оставяли на " Кулата ".

" Хубаво е да не гледаш календара. Да нямаш напрежение ", счита Нина Трендафилова.

След пандемията цените на парцелите в Северна Гърция скачат с към 40%. Така къща на три равнища като тази на Нина и Тихомир към този момент коства над 100 000 евро. Въпреки това единствено за една година, съгласно община Кавала, броят на българите, които са закупили парцел ново строителство в покрайнината е към 450. Строят се цели нови квартали, в които напълно ще се нанесат българи.

" Въпреки това Офринио няма да се трансформира в бетонена джунгла. Законите в Гърция не биха го разрешили ", обясни Мария Василковска, брокер на недвижими парцели.

Именно това спечелило доверието на семейство Трендафилови. Вече трета година Нина и Тихомир споделят мезонета си с туристи в Офринио. Казват, че посрещат посетители и изпращат другари. По този метод балансират фамилния бюджет.

" Ако човек си следва фантазиите, те в действителност се сбъдват. Това беше моя фантазия ", споделя още Нина.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР