Върховна касационна прокуратура изпрати писма чрез Министерство на правосъдието до

...
Върховна касационна прокуратура изпрати писма чрез Министерство на правосъдието до
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска от САЩ още информация за наказаните по Магнитски

Върховна касационна прокуратура изпрати писма посредством Министерство на правораздаването до Департамента по правораздаване на Съединени американски щати с искане да й бъде предоставена информацията, на която са учредени констатациите на способените управляващи във връзка с петима български жители. Това оповестиха от държавното обвиняване. В началото на февруари бяха глобени за корупция по световния закон " Магнитски " - някогашният финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов, някогашният енергиен министър от Българска социалистическа партия Румен Овчаров, Иван Генов и Александър Николов (двамата са някогашни шефове в АЕЦ " Козлодуй " ) и ръководителят на придвижване " Русофили " Николай Малинов.

След формалното оповестяване на глобите от прокуратурата оповестиха, че от дълго време е подхванала дейности против хората, включени във втория лист, само че все пак отново ще ги ревизира.

„ Именно оповестената от способените управляващи на Съединени американски щати информация е основанието за предприемане на дейности от страна на Прокуратура на Република България, според нейните пълномощия. По преписките се прави инспекция с оглед събиране на данни за осъществени закононарушения от български жители по българския Наказателен кодекс. Ако бъдат открити данни за такива закононарушения, те биха попаднали в обсега на Конвенцията на Организация на обединените нации против корупцията “, се споделя още в известието на ВКП.
Информацията на способените американски управляващи би помогнала за изясняване на предмета на формираните инспекции и за вероятно бъдещо наказателно следствие, пишат от прокуратурата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР