Върхът на сладоледа Mercedes-Maybach представи първия си Plug-in хибриден автомобил

...
Върхът на сладоледа Mercedes-Maybach представи първия си Plug-in хибриден автомобил
Коментари Харесай

Maybach зарежда от контакт

„ Върхът на сладоледа " Mercedes-Maybach показа първия си Plug-in хибриден автомобил - S 580. Той ще излезе на пазара още през тази година. В взаимозависимост от версията пробегът в напълно електрически режим доближава 100 км, което е чудесно достижение за транспортно средство с подобен вид електрификация.

Един от белезите на лукса при колите е тишината в кабината. Mercedes-Maybach S 580 дава обещание безшумно пътешестване за пасажерите с помощта на безшумната работа на електрическия мотор и превъзходната изолираност. Технически моделът се базира върху Mercedes S-класа 580. Откакто бе показан нейният върхов първокласен вид Mercedes-Maybach, търсенето напрекъснато пораства. Под предния похлупак бензиновият мотор е трилитров редови с 6 цилиндъра и генерира мощ в размер на 270 киловата (367 конски сили). Електрическият мотор разполага със 110 киловата (150 к.с.). Системната задвижваща мощ е 610 к.с. и 750 Нм.

Въпреки солидното си тегло (над 2600 кг) първокласната лимузина форсира като спортна кола. Само за 5,1 секунди от място се доближава скорост от 100 км/ч. В напълно електрически режим оптималното движение е 140 км/ч. Максималната скорост на придвижване е лимитирана по електронен път на 250 км/ч.

Автомобилът е оборудван с интегрирано трифазно устройство за зареждане на батерията с мощ 11 киловата за изменчив ток. Опционално може да се поръча зарядно на 60 киловата от прав ток. С него даже при съвсем празна батерия цялостното зареждане лишава единствено 30 минути.

Пазарната премиера на Plug-in хибридния Mercedes-Maybach S 580 ще се състои в Китай. Това не е инцидентно, защото там има огромно търсене на първокласни транспортни средства с електрифицирано задвижване. Ще последва лансиране на модела в Китай, а по-късно и в Европа.

Източник: Труд

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР