Въпроси, свързани с лошата инфраструктура, липсата на целогодишна заетост и

...
Въпроси, свързани с лошата инфраструктура, липсата на целогодишна заетост и
Коментари Харесай

Кандидат-кметът на ГЕРБ Атанас Терзиев обсъди с млади хора от Несебър проблемите в общината

Въпроси, свързани с неприятната инфраструктура, неналичието на целогодишна претовареност и благоприятни условия за развиване бяха сложени пред претендента за кмет на Община Несебър от ГЕРБ Атанас Терзиев по време на среща с младежи от общината, оповестяват от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

Близо 50 млади поданици взеха интензивно присъединяване и продължение на два часа сложиха въпроси за проблематичната инфраструктура в Слънчев бряг - Запад, град Обзор и Свети Влас, както и селата Кошарица, Тънково, Гюльовца и Оризаре. Младите поданици на община Несебър получиха доклад и информация, че през 2007 година общината е била с 27 млн. лева в банковите сметки, а през днешния ден е с 20 млн. лева задължения. Механизмът за тяхното погашение е през налозите на всички и най-много на дейните млади служащи.

„ За жал, тези пари не са изхарчени в помощ на хората или на туризма, а за скъпи, административни здания, които през днешния ден стоят заключени “, разяснява Терзиев.

Участниците в срещата желаеха от претендента за кмет на Несебър детайлности, по отношение на опциите за целогодишна претовареност и постоянни приходи. „ Работим по привличане на вложители за построяването на индустриално-логистичен парк. Тази икономическа зона ще даде подтик на целогодишната претовареност и разкриването на нови работни места в нашата община. Друг източник на приходи ще бъде общинско дружество с работно име „ Развитие ", сходно на УПП „ Слънчев бряг " от близкото минало. В него ще се наемат освободените след летния сезон чиновници и ще провежда техния труд за осъществяването на общински планове, които другояче се дават на непознати компании. Така парите ще остават в нашата община, ще служат на локалния бизнес, а хората ще имат работа. Това е работещ модел, който се ползва към този момент в Бургас ", изясни претендентът от ГЕРБ.

Важна тематика на срещата беше и планът на Терзиев за разкриването на университет в Несебър. Някои от участниците обявиха предпочитание да се запишат да учат през есента на 2020 година Именно от идната година ще започва и първия банкет за жителите на общината.

Кандидатът за кмет на Община Несебър Атанас Терзиев моли към младежите да гласоподават по съвест, не по насила, без боязън от закани и операции, тъй като те са бъдещето на общината и от техните решения зависи, какъв ще бъде Несебър на следващия ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР