Въпросът за властта не е основният въпрос в дневния ред

...
Въпросът за властта не е основният въпрос в дневния ред
Коментари Харесай

Президентът Радев се обърна към македонските политици

Въпросът за властта не е главният въпрос в дневния ред на българите, сподели пред публицисти президентът, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Основният въпрос са проблемите на българските жители и те би трябвало да бъдат заложени в дневния ред на политиците, сподели Радев.

“Нямаше да получим френското предложение, в случай че България не беше отстояла ветото с ясна аргументация и позиция. Позицията, която аз споделях, вече е ясна и нашите европейски сътрудници към този момент я споделят, а тя е че въпросът за гражданските права не може да бъде единствено въпрос на двете страни, а и на равнище Европейски Съюз ", сподели още Радев и прикани политиците да ен бързат да обявяват това, тъй като то е единствено първата крачка по пътя на интеграция. 

По думите на президента, това, което Франция ни дава, е единствено преговорната рамка. Същинската част следва, а то е отбрана на нашите ползи. Това би трябвало да бъде отразено в двустранния протокол. Защото Европейски Съюз, въз основата точно на този протокол, ще следи какво да изисква и пази. Към момента препоръчаният документ не дава достатъчна защита като механизми, периоди и критерии. Затова прикани виновните институции да стартират да залагат изчезналите детайли в този протокол. " Трябва да се уточняват и самите текстове и европейски механизъм за надзор. Министерски съвет да не се крие зад Народно събрание. Ние чакаме ясни и отговорни решения в тази посока ", сподели още президентът.

Той се обърна и към политическите лидери в Македония. " Време е за политическо водачество,  смелост и отговорност в името на бъдещето! Защото пътят към Европа е път напред! ".

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР