Въпросът за приемането на руски граждани, които бягат от мобилизацията

...
Въпросът за приемането на руски граждани, които бягат от мобилизацията
Коментари Харесай

Разделение: Страни от ЕС затварят границите си за руснаци

Въпросът за приемането на съветски жители, които бягат от мобилизацията в родината си, разделя доста държавни управления и жители в Европейски Съюз. Някои биха приели дисиденти, които бягат от режима на Путин, до момента в който други са твърди, че бягащите руснаци може да намерят леговище в други страни – отвън Съюза.

Изселването на съветски жители от мъжки пол, бягащи от повиквателните на армията, разделя Европейския съюз – има хора, които биха желали да ги приветстват в рамките на 27-я блок страни, които обаче остават затворени. Балтийските страни, Финландия и Полша към този момент желаеха да се спре влизането на руснаци с туристически визи.

" Много хора, които в този момент бягат от Русия поради мобилизацията, не се тормозиха, когато украинците умираха. Тогава те не стачкуваха. Приемането им крие обилни опасности за сигурността... има доста други страни отвън Съюза, в които да отидат “, написа в Туитър латвийският външен министър Едгарс Ринкевичус.

Германия наподобява подготвена да одобри съветски дисиденти, нуждаещи се от протекция, до момента в който други желаят да проучат всеки обособен случай.

Някои специалисти предизвестяват, че тази обстановка не би трябвало да води до изключване на хората, които имат право на отбрана и че Европейският съюз би трябвало скоро да откри обща позиция.

 
Всички ние имаме, заради значими аргументи, право на леговище. Не знаем персоналните проблеми на доста хора, които се пробват да стигнат до Европа сега. В същото време виждаме, че има доста митинги в Русия... със съществени последствия за забърканите хора. Така че разбирам другите причини, само че това не би трябвало да бъде метод за подкопаване на самостоятелното право на хората да търсят леговище.
Мари де Зомер – Програма за европейска миграция и многообразие

Посланиците на страните членки желаеха от Комисията да актуализира насоките за блокиране на съглашението за облекчение на визовия режим с Русия в светлината на последните събития. За някои от държавните управления е нужно доказателство, че идващите руснаци в действителност са дисиденти или съперници на режима на Владимир Путин.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР