Въпросът за правата на човека в Северна Корея (КНДР) няма

...
Въпросът за правата на човека в Северна Корея (КНДР) няма
Коментари Харесай

На срещата между двете Кореи няма да се обсъждат правата на човека

Въпросът за правата на индивида в Северна Корея (КНДР) няма да бъде включен в дневния ред на плануваната за 27 април среща на високо ниво с Южна Корея, съобщи ТАСС, цитирайки представител на южнокорейското президентство.

 © Архив / Българска телеграфна агенция
" Включването на несвързани с денуклеаризацията въпроси в програмата за срещата на върха може да попречи на решаването на най-неотложните проблеми, които са постигането на мир и безядрен статут за Корейския полуостров ", означи чиновникът.

Няколко неправителствени организации се обърнаха към южнокорейския президент Мун Дже-ин с молба да засегне тематиката за правата на индивида на идната си среща със севернокорейския водач Ким Чен-ун.

На 5 март на среща в Пхенян сред южнокорейска делегация и севернокорейския водач беше реализирано съглашение за среща на високо ниво сред водачите на двете страни, а КНДР изрази подготвеност за сходна среща и с президента на Съединени американски щати. След това беше контрактувана датата за срещата на върха на двете Кореи и към този момент минаха няколко кръга от подготвителните договаряния.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР