Въпросът кой ще оглави постоянните комисии на парламента се превърна

...
Въпросът кой ще оглави постоянните комисии на парламента се превърна
Коментари Харесай

СКАНДАЛ В НС: Възраждане, БСП и ИТН без председатели на комисии, напуснаха пленарната зала

Въпросът кой ще оглави непрекъснатите комисии на Народното събрание се трансформира в следващата причина за високо напрежение в Народното събрание. " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН " оповестиха, че няма да оферират ръководители и заместник-председатели и напуснаха пленарната зала.

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова упрекна болшинството в задкулисие в разпределението на титулярите и очерта новото ръководещо болшинство - ГЕРБ- " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи:

" Мотивите за тази странна коалиция са: ГЕРБ да се реанимират и да спасят Бойко Борисов. Движение за права и свободи ясно - да се легитимират към този момент публично във властта. ПП-ДБ от изчегъртването на Борисов стигнаха до реанимирането на Борисов. Ние оставаме съпротива на това задкулисие. Няма да предлагаме ръководители и заместник-председатели на комисии и напущаме залата. Няма да участваме в това позорно гласоподаване, което легитимира паралелната страна като публично управление на Народното събрание ", уточни водачът на социалистите.

Депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев от своя страна уточни, че Движение за права и свободи поддържа държавното управление единствено в евроатлантическата му политика и не взе участие във властта:

" Всички проруски партии се обрисуваха в Народното събрание, очерта се болшинството, от което България има потребност. И да се смеете, и да не се смеете, вас може би българските жители за това са ви пратили. Нас обаче са ни пратили, с цел да защитим геополитическия избор на страната и да сложим точка на политическата рецесия ".

Според " ИТН " дефинираха позицията на Движение за права и свободи като " заслон на скрити сделки ".

" Новото болшинство има два огромни смокинови листа, които ги пазят. Единият начело, другият - откъм гърба. Едното е тази мантра за евроатлантизма ", съобщи депутатът от Има Такъв Народ Гроздан Караджов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР