Израелската армия продължава прецизните операции в град Рафах в южната

...
Израелската армия продължава прецизните операции в град Рафах в южната
Коментари Харесай

Израелската армия продължава ограничени операции в Рафах

Израелската войска продължава " прецизните " интервенции в град Рафах в южната част на Ивицата Газа, който е претъпкан с вътрешно разселени лица.

" Операциите ни против " Хамас " в Рафах остават лимитирани и са съсредоточени върху тактически прогрес, тактически корекции и военни преимущества ", се споделя в изказване на представителя на армията Даниел Хагари , представено от Der Standart. В него се показва, че се " заобикалят гъсто обитаемоте региони ".

В събота армията в източната част и за първи път в центъра на града. Първоначално при започване на седмицата Израел стартира разполагането на сухопътни войски в източните околности на Рафах. Оттогава са премахнати " десетки терористи ", разкрити са подземни терористични тунели и са конфискувани огромни количества оръжия, декларира Хагари.

Организация на обединените нации и други организации предизвестяват седмици наред , че израелско нахлуване над Рафах, който се намира покрай главните пунктове за влизане на помощи в Газа, ще сковава филантропичните интервенции и ще аргументи пагубен скок в цивилните жертви, в случай, че повече от 1,4 милиона палестинци - половината от популацията на Газа, се укриват в региона.

Тежки боеве се водят и в северната част на Газа , където " Хамас " евентуално още веднъж се е прегрупирал.

Съединени американски щати са предложили на Израел помощ в издирването на водачите на Хамас в подмяна на това да не стартира огромна атака в Рафах, съгласно информция на вестник " Вашингтон пост ". Той се базира на четирима души, осведомени с американската дипломация.

Така Съединени американски щати щели да оказват помощ на израелските военни с разследваща поддръжка за определяне на местонахождението на водачите, както и за следене на подземните тунели на терористичната организация. Това е част от напъните на американското държавно управление да предотврати пълномащабно навлизане в пренаселения с бежанци град Рафах в южната част на затворената линия Газа.

Освен това американски публични лица също са предложили да дават на Израел материална помощ да се изградят палаткови градове за изтегляне на жителите на Рафах, се добавя в известието.

" Хизбула " атакувала военна база в Северен Израел

Напрежение в Близкия изток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР