България изпълни критериите за еврозоната още през 2021 година. Трябваше

...
България изпълни критериите за еврозоната още през 2021 година. Трябваше
Коментари Харесай

Никола Янков, Синя България: Трябваше да влезем в еврозоната заедно с Хърватия

„ България извърши критериите за еврозоната още през 2021 година. Трябваше да влезем при започване на 2023 година дружно с Хърватия. Това беше част от пътната ни карта, която беше утвърдена през 2018 година. “ Това сподели в ефира на NOVA някогашният заместник-министър на стопанската система и претендент за народен представител от „ Синя България ” Никола Янков.

„ За страдание тогава първото служебно държавно управление с финансов министър Асен Василев отсрочи едностранно без причини участието ни. Имаше проблем с политическата воля. Сега отново е по този начин. Преди години от ГЕРБ също са имали опция да вкарат еврото, само че не го направиха ”, разясни Янков.

На въпрос би трябвало ли да има надценка на хляба, претендентът за народен представител сподели следното:

„ Странна самодейност, антисоциална политика. Това ще докара до недостиг, разтрошаване на пазара в този сегмент и по-големи разноски за цялото общество. Ако въведем надзор във всяка една категория артикули, споделяме на частните производители, че не могат да печелят обикновено или някой би трябвало да покрива разликата от закрепената от страната цена и техния разход ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР