Въпреки твърденията на Русия, че руските войски са овладели източноукраинския

...
Въпреки твърденията на Русия, че руските войски са овладели източноукраинския
Коментари Харесай

Зеленски: Боевете за Соледар продължават

Въпреки изказванията на Русия, че съветските войски са овладели източноукраинския град Соледар, президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че борбата за града продължава, заяви ДПА.

" Тежката битка за Донецк продължава ", сподели Зеленски в ежедневното си видеообръщение в петък вечер. " Битката за Бахмут и Соледар, за Кремнина, за други градове и села в източната част на нашата страна продължава ", сподели той.

Той изрази персонална признателност към украинските военни елементи, които пазят Соледар и Бахмут от съветските офанзиви.

" Голяма признателност към бойците от частта " Кракен " за решителните дейности за заличаване на врага в региона на Соледар ", съобщи Зеленски.

Що се отнася до Бахмут. той загатна и приноса на Международния легион, военна част, формирана от задгранични бойци.

Както съветската войска, по този начин и известната съветска наемническа част " Вагнер ", която работи в региона на Соледар, оповестиха, че са завзели града.

Първоначално " Вагнер " разгласи, че е овладял Соледар, след което съветското министерство на защитата в началото опроверга това известие, само че по-късно отстъпи и приписа успеха на наемническите сили.

" Те към този момент се разправят между тях на кого е заслугата за едно тактическо придвижване ", разяснява Зеленски и дефинира това като " явен сигнал за неуспех ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР