Вмиговете след атентата срещу словашкия премиер Роберт Фицо, най-логичният въпрос

...
Вмиговете след атентата срещу словашкия премиер Роберт Фицо, най-логичният въпрос
Коментари Харесай

Защо бе прострелян Роберт Фицо?

Вмиговете след атентата против словашкия министър председател Роберт Фицо, най-логичният въпрос е " Защо бе прострелян министър-председателят на Словакия ".

И един от най-логичните откъм догатки отговори може да пристигна от политиката на Фицо след завръщането му отпред на страната за четвърти път, откакто завоюва изборите през есента на 2023 година.

Фицо е един от явните последователи на дейностите на съветския президент Владимир Путин, като в същото време неведнъж е признавал пред медиите, че е срещу приемането на Украйна в редиците на НАТО.
 Роберт Фицо министър председател на Словакия
Още в предизборната му акция, той пристигна с обещания да спре оръжията за Украйна, която дефинира като една от най-корумпираните страни в света . Тогава обаче по този начин и не съумя да образува болшинство и направи държавно управление с крайни националисти. 

" Влизането на Украйна в НАТО би било единствено основата за трета международна война. Тя не нито самостоятелна, нито суверенна страна, а е под тотално въздействие и надзор на Съединените щати ", разяснява преди време той пред словашката социална телевизия RTVS.
 Роберт Фицо, министър председател на Словакия
Според Фицо, единственият вероятен излаз в спора сред Русия и Украйна е последните да правят отстъпка част от своята територия . Той поддържа и унгарския си сътрудник Виктор Орбан в блокирането на пакета от 50 милиарда евро (99,3 млрд.лв) помощ от Европейския съюз за Украйна

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР