Словашкият премиер Роберт Фицо е издръжлив политик. В страна, в

...
Словашкият премиер Роберт Фицо е издръжлив политик. В страна, в
Коментари Харесай

Кой е Роберт Фицо?

С ловашкият министър председател Роберт Фицо е устойчив политик. В страна, в която политическите партии постоянно се развиват бързо, а кариерата на доста политици е мимолетна, Фицо е неизменима част от политическата сцена от началото на 90-те години на предишния век. 

През 2018 година скандал принуди Фицо да се отдръпна по време на втория си мандат като министър-председател.  

Неговата лява партия " Смер-СД " (Посока – обществена демокрация) освен беше отстранена от властта на изборите през 2020 година, само че скоро по-късно претърпя разединение. Фицо и неговата партия обаче се отърсиха от политическата рецесия. " Смер-СД " завоюва съвсем една четвърт от гласовете (23%) на парламентарните избори през септември 2023 година, което върна Фицо на поста министър-председател отпред на трипартийна коалиция. 

Поведението на Фицо по време на трите му мандата като министър-председател и първите стъпки на новото му държавно управление пораждат опасения за бъдещето на словашката народна власт. Фицо практикува злопаметен жанр на политика, който в композиция с търсенето на власт и прагматизма му може да се окаже рисков за словашката народна власт, се показва в Journal of Democracy.  

По-рано през днешния ден оповестиха, че Роберт Фицо е бил прострелян.  Информационна организация TASR заяви, че Фицо е бил прострелян пред постройка в централния словашки град Хандлова, където се е провеждало държавно съвещание.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР