Въпреки санкциите, наложени от Запада, се оказва, че Пентагонът купува

...
Въпреки санкциите, наложени от Запада, се оказва, че Пентагонът купува
Коментари Харесай

WP: Руски петрол се влива във веригите за доставки на Пентагона през Турция и Гърция

Въпреки глобите, наложени от Запада, се оказва, че Пентагонът купува съветски петролни артикули, оповестява американският вестник The Washington Post, като разяснява, че схемата е с доставки за Турция и оттова – към гръцка рафинерия, която продава горивото на Министерството на защитата на Съединени американски щати.

" Нефтопродукти с генезис от Русия не престават да се вливат в рафинерията Motor Oil Hellas на брега на Егейско море в Гърция “, се споделя в материала, представен от " Фокус ".

Отбелязва се, че маршрутът за доставка е минавал през петролно вместилище в Турция, което е разрешило да се скрие собствеността върху петрола от Руската федерация. Всъщност собствеността върху продукта сменя притежателя си няколко пъти, преди да стигне до Гърция, разясняват от редакцията.

Изданието написа, че точното количество мазут с съветски генезис в продуктите, закупени от Пентагона, не може да бъде открито. Тези артикули се пречистват благодарение на доста съставки, които не могат да бъдат проследени по време на индустриалния развой.

Също по този начин не е допустимо да се дефинира дали в даден миг по време на превозването мазутът от Русия е бил наново етикетиран като дошъл от друга страна. Документите, описващи произхода на пратка нефт, известни като документи за генезис, не са обществено налични.

Припомня се, че Пентагонът подписа нови контракти на стойност близо милиард $ с гръцката рафинерия, откогато възбраната на Съединени американски щати влезе в действие предишния март.

От февруари повече от един милион барела гориво от Motor Oil Hellas също са били доставени до държавни и корпоративни клиенти в Италия, Франция, Испания и Обединеното кралство, съгласно записите за доставка.

Говорителят на Агенцията за отбранителна логистика на Пентагона Джо Йосуа акцентира, че не е осведомен за доставки на гориво от Русия, изпратени през гръцкия снабдител. Агенцията има вяра, че нейните контрагенти, по-специално Motor Oil Hellas, " са виновни за обезпечаване на спазването на използваните закони и разпореждания, свързани с бизнеса с Русия и съветски компании “ и " би трябвало да показват сходството си с тези закони и разпореждания като част от процеса на придобиване “.

Според разпоредбите на глобите турските предприятия имат право да одобряват съветско гориво. Гръцката рафинерия обаче няма такава опция от правна позиция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР