От огромно значение е Владимир Путин да не спечели войната

...
От огромно значение е Владимир Путин да не спечели войната
Коментари Харесай

Лондон: От огромно значение е Украйна да победи, Путин да не спечели войната

От голямо значение е Владимир Путин да не завоюва войната в Украйна, съобщи английският министър на защитата Грант Шапс в изявление за Би Би Си, представено от БНР.

Шапс, който осведоми, че е разговарял с украинския си сътрудник Рустем Умеров, с цел да обсъдят обстановката в Харкив, посочи, че нещата в Украйна сега са " доста деликатни " и че светът е бил " задрямал " пред опасността, която съставлява Русия.

Грант Шапс уточни, че е склонен с управлението на НАТО, че е нужна " фундаментална смяна " в границите на Запада, с цел да се помогне на Украйна освен да се отбрани, само че и да завоюва победа. Той счита, че това може да бъде реализирано с увеличението на разноските за защита.

" Моето просто обръщение към света, и в частност към Съединени американски щати, е, че е доста по-евтино да защитим Украйна и затова да възпрем Путин тук и в този момент, в сравнение с да му позволим да завоюва и други автократи другаде по света да си показват, че могат да нахлуят гладко и да завладяват страни. " - акцентира английският министър на защитата.

Шапс сподели още, че е получил благодарности от украинския президент Володимир Зеленски и от доста хора в Украйна за непрекъснатата поддръжка от страна на Обединеното кралство.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР