Въпреки пандемията и свиването на бизнеса, таксиметровата компания Yellow! не спира развитието

...
Въпреки пандемията и свиването на
бизнеса, таксиметровата компания Yellow! не
спира развитието
Коментари Харесай

Yellow Taxi ще предложат на клиентите си удобния градски SUV KIA e-Niro с 64 kW батерия

Въпреки пандемията и свиването на бизнеса, таксиметровата компания Yellow! не спира развиването си и желанието за по-качествена услуга и живот в София. От днес в града може да бъде забелязан поредният 100% електромобил на Yellow – KIA e-Niro. Моделът е оборудван с батерия с голям потенциал - 64 kWh, която гарантира пробег от 455 км с едно зареждане. Освен че напълно препокрива опциите на автомобил с ДВГ, e-Niro гарантира изключителен комфорт за пасажерите в автомобила, като предлага и несравним обем на багажното поделение от 451л. KIA e-Niro е следващата взаимна забележителна стъпка на КИА Моторс България и Yellow! към електрическата подвижност на следващото десетилетие. Мобилност, която няма да замърсява нашата градска среда с вредни емисии или звук.

“Ползването на електрическо такси, освен комфортно за клиентите е потребно и за развитието на столицата. Изследванията показват, че придвижване с електрически автомобил е с деветдесет и седем % по-чисто от нормалните коли. ”, споделя Калин Кокошаров, изпълнителен шеф на Yellow!.

“e-Niro предлага по-дълъг пробег от много бензинови коли (дори няколко значително по-скъпи конкурентни електрически транспортни средства). Така например в случай че желаете да наемете такси до Варна, можете 100% да разчитате на безпроблемно пътешестване с e-Niro, без да се налага наново зареждане. Комфортът се допълва и от сензитивно по-голямото вътрешно пространство, което предлага моделът, в съпоставяне със своите конкуренти, а багажникът събира рекордните за електрически автомобил със сходни размери – 451л. Нещо повече, изминаването на 100 км с e-Niro коства сред 2 и малко под 4лв., според от потреблението на енергия и потреблението на дневна или нощна цена. Зарядът може да бъде и изцяло безвъзмезден в случай че се употребява мрежата от електростанции, построена от КИА Моторс България на територията на страната, която включва над 25 обекта: KIA България - The Power to Surprise. Предимствата на електромобила се допълват и от символичните разноски за обслужване. Въпреки че, електрическите превозни средства също изискват редовни технически прегледи сходно на традиционните коли с мотори с вътрешно горене, разноските за поддръжка и ремонт са с към 35% по-ниски от тези при сравним коли с ДВГ. ”, споделят от КИА България.

Екологичното електрическо такси приема и предизвиква безкешовите заплащания - с карта или смарт телефон, които Yellow и Mastercard въведоха като стандарт за цялата индустрия и от няколко години работят активно по налагането им като най-съвременни, бързи, комфортни и сигурни. „ За Mastercardпартньорството с Yellow такси е дългосрочен приоритет и се радваме, че двете компании гледат в една посока – през миналата година в международен мащаб обявихме съхраняването на планетата за наш приоритет с акцията Priceless Planet, която се стреми да въвлече милионите ни картодържатели в смислени зелени инициативи с грижа за индивида и природата утре. Това е натурален ход на експоненциалната цифровизация на плащанията, което пести запаси. Електрическата подвижност е част от бъдещето и нововъведенията, които ще направят живота на децата ни на следващия ден по-чист. “ казва Ваня Манова, Мениджърът на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

KIA e-Niro е оборудван с най-съвременни технологии, които гарантират едновременно удобно и истински забавно ръководство. Батерията на 100% електромобил Niro може да се зарежда между 20% и 80% за 42 мин. от 80 kW зарядна станция. 150 kW мотор (204 к.с.) форсира от 0 до 100 км/ч за 7.8 сек. Системите за дейна сигурност в KIA e-Niro такси, включват kамера за придвижване на заден ход с динамично навигиране, ABS, BAS, ESC, HAC, BSA (Battery saving system) система предпазваща акумулатора, "Cruise Control " + "Speed limiter " системи за надзор на скоростта и др.

*Източник: www.kia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР