Въпреки опасенията на международната общност от бъдещо оръжейно сътрудничество между

...
Въпреки опасенията на международната общност от бъдещо оръжейно сътрудничество между
Коментари Харесай

Ще се срещнат ли Путин и Ким Чен-ун? frognews.bg

Въпреки опасенията на интернационалната общественост от бъдещо оръжейно съдействие сред Русия и КНДР, двете страни изрично отхвърлят да кроят такива проекти. Северна Корея разполага с едни от най-големите ресурси от артилерия и неуправляеми ракети, които биха могли да бъдат употребявани от руските оръжия, с които Русия разполага.

Държавните медии както в Северна Корея, по този начин и в Русия мълчат за възможната среща сред Путин и Ким. Руският президент би трябвало да приказва тази седмица на стопански конгрес в съветското тихоокеанско пристанище Владивосток, на 6500 км източно от Москва. Владивосток е единствено на 130 км от границата на Русия със Северна Корея. 

Източници на " Ройтерс " показват, че се чака Ким да посети Русия през идващите дни. Руски организации също показват, че севернокорейският водач би трябвало да отиде в Далечния изток напълно скоро. 

Според южнокорейският ефирен оператор YTN Ким е отпътувал за Русия с трен. Пътуването, в случай че бъде доказано, ще бъде първото посещаване на Ким в чужбина от повече от четири години и първото след пандемията от COVID-19. Ако в действителност реализира пътуването, това ще бъде едвам второто му известно посещаване в Русия.

Ако КНДР даде оръжия на Русия, това би представлявало поврат в връзките сред двете страни. Именно Северна Корея получи военна помощ от някогашния Съветски съюз, която оказа помощ при нахлуването в Южна Корея при започване на Корейската война от 1950 година Боеприпасите от Северна Корея могат да завоюват време за Русия на украинския фронт. 

В листата с стремежи на Путин евентуално влизат 122 mm и 152 mm артилерийски снаряди, както и 122 mm ракети. Заради строгите наказания против Северна Корея обаче Пхенян няма опция софтуерно да създава всеобщо каквото и да било точно управляемо оръжие. Пхенян разполага с задоволително ресурси от танкове от руската епоха от вида, който Москва е разположила в Украйна, като Т-54 и Т-62, и може да доставя аварийни елементи, настояват специалисти. 

Търсенето на помощ от КНДР обаче може да е нож с две остриета. New York Times заяви, че Ким Чен-ун може да търси от Русия технология, която да му помогне да построи нуклеарна подводница и да разположи шпионски спътници. Освен това не се изключва Пхенян да се пробва да се достави с чувствителни данни за оръжия, като хакне своя съветски сътрудник.

 

превод и редакция: ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР