Въпреки миналогодишните предизвикателства и сривовете на водещи играчи в индустрията,

...
Въпреки миналогодишните предизвикателства и сривовете на водещи играчи в индустрията,
Коментари Харесай

Венчър капиталистите са оптимистично настроени към европейските крипто стартъпи

Въпреки миналогодишните провокации и сривовете на водещи играчи в промишлеността, вложителите в рисков капитал поддържаха стартъпите в крипто пространството.

Според отчет на европейската капиталова компания RockawayX – основаните в Европа крипто стартъпи са получили рекордно високи вложения на рисков капитал, възлизащи на $5.7 милиарда през 2022 година Освен това европейските стартъпи в региона на децентрализираните финанси са привлекли $1.2 милиарда под формата на вложения, което съставлява 120% нарастване по отношение на миналата година.

Главният изпълнителен шеф на RockawayX, Виктор Фишер означи, че крипто пазарът е повтаряем и че вложенията, направени по време на спадовете, са дали позитивни резултати.

Европа е с максимален брой крипто стартъпи в международен мащаб, като в района се намират 3,977 централи. Въпреки това Съединените щати водят по броя на стартъпите с финансиране над $1 милион и тези с оценка над $1 милиард.

Сред водещите световни вложители в европейски стартъпи са Animoca Brands, Coinbase, Blockchain Capital и Digital Currency Group.


 


Повече от половината от всички вложения в европейски крипто стартъпи през 2022 година са в региона на финансовите услуги (52%), а инфраструктурата и Web3 съставляват надлежно 32% и 16%.

Докато вложенията в стартъпи, основани на финансови услуги са намалели с 19% спрямо миналата година, вложенията в инфраструктура са се нараснали с 24%.

Благоприятният за крипто статут на Европа ще получи спомагателен подтик с идните регламенти за пазарите на крипто активи (MiCA), които законодателите в Европейския съюз сега завършват. Окончателното гласоподаване на разпоредбите MiCA е планувано за април 2023 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР