Въпреки лошото време тази сутрин граждани на Стара Загора протестираха

...
Въпреки лошото време тази сутрин граждани на Стара Загора протестираха
Коментари Харесай

Протест срещу високите цени на водата в Ст. Загора

Въпреки неприятното време тази заран жители на Стара Загора стачкуваха поради високите цени на водата. Протестът бе проведен в обществените мрежи, защото цената на водата от 1 януари се усили за повторно в границите на една година и към този момент е 4,61 лева за кубик. Старозагорци се събраха пред централния офис на " ВиК " ЕООД, като желаеха среща с шефа на сдружението.

" Имаме сериозен проблем. Не останах задоволен от срещата си с шефа на локалното ВиК. Ще опитаме още един път, с помощта и на управлението на общината, да намерим с разговор излаз от този батак, след което ще се наложи да пристъпим към всеобщи митинги. За мен е неприемливо страната ни да се бъзика по този начин с народа си ", сподели един от основателите на митинга Мирослав Милчев.

Той добави, че управителят на водното сдружение инж. Радостин Миланов е обяснил новата ставка на водата с високата цена на тока. По думите му последната фактура за ток на сдружението е 3 млн. лева, които след държавната отплата стават 1.8 милиона лв.. 

Старозагорците уточниха, че митингът е цивилен, а не политически и показаха подготвеност да стачкуват и пред КЕВР в случай че се наложи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР