Въпреки че за кратко температурите в няколко региона на континента

...
Въпреки че за кратко температурите в няколко региона на континента
Коментари Харесай

Експерти предупреждават за риск от екологична катастрофа заради високите температури в Европа

Въпреки че за малко температурите в няколко района на континента спаднаха, вятърът и сухите условия вършат горските пожари сложни за преодоляване. В Испания управляващите описаха 20-метровите пламъци като същински пъкъл.

Огънят гори на десетки места, като до момента изпепелената повърхност е близо 700 хиляди декара. В югозападната част на Франция повече от седмица бушуват два големи пожара. 2 хиляди пожарникари от цяла Франция със самолети, хеликоптери и цистерни са мобилизирани за битка със стихията. Англия записва безспорен връх а най-висока температура - 38.1 градуса.

Рекордни жеги сковаха живота във Англия . За първи път в историята на обединеното кралство температурите надвишиха 40°. През последните два дни паднаха няколко върха. Вчера след обяд в градче в Източна Англия живачният дирек доближи 40,3°. Правителството разгласи изключително състояние в цялата страна. Затворени са доста учебни заведения. Заради горещата вълна в цялата страна имаше сигнали за пожари. В лондонската Спешна помощ единствено за час са получили над 400 позвънявания. 13 души, множеството от които деца са се удавили, търсейки хладина във водоизточници.

В столицата на прилежаща Гърция – Атина, избухна огромен пожар. Гражданската отбрана прикани за евакуацията на осем села и обитаеми места. В зоната се намира и Националната обсерватория и детска болница. 36 дребни пациенти и 19 лекари и медицински сестри са изведени. Около 350 пожарникари, 15 самолета и 9 хеликоптера вземат участие в битката с огнената буря. Заради пожара са затворени и пътища. Обстановката се утежнява и от мощните ветрове в региона.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР