Въпреки, че се срещат предимно на лицето, черни точки могат

...
Въпреки, че се срещат предимно на лицето, черни точки могат
Коментари Харесай

4 начина за ефективно премахване и избягване на черните точки

Въпреки, че се срещат най-вече на лицето, черни точки могат да се появят на всяка област от тялото ви. Те могат да наподобяват като нечистотия, залепена на кожата ви, само че в действителност има повече, в сравнение с си мислите. Те наподобяват черни заради окисляване, развой, който се получава, когато порите се запушат с нечистотия и се излагат на въздух.

Създадохме управление за това по какъв начин елементарно можете да се отървете от тези досадни дребни петна на кожата си и да получите безупречния външен тип, който постоянно сте желали.

Почистване

Използвайте белтъци: Отстранете жълтъците от 2 яйца и нанесете белтъците върху лицето си, тъй че да образуват тъничък пласт. Оставете маската за към 2 минути или до момента в който изсъхне. След като го извършите, нанесете втори пласт от яйчния белтък. Оставете маската на лицето си за 20 минути. Използвайте топла вода, с цел да изплакнете белтъците от лицето си. Те оказват помощ за затваряне на порите и издърпват мръсотията, която ги запушва, като ви обезпечават гладка кожа без черни точки.

Използвайте мед и канела: Смесете половин чаша канела с една лъжичка мед. Нанесете тази примес, като я разтърквате по лицето си с кръгови придвижвания. Разтривайте маската към 3 минути. Докато канелата работи като скраб, медът изважда мръсотията от отворените пори и също работи като натурален антибиотик.

Използвайте паста от сминдух: Направете паста, като смесите сминдух с вода и нанесете сместа върху лицето си, посредством потупване. Оставете маската на лицето си за 10 минути, преди да я изплакнете със студена вода.

Ексфолиация

Лимон, кисело мляко, мед и сол за ексфолиант: Направете скраб посредством разбъркване на лимонен сок, една супена лъжица сол, една супена лъжица кисело мляко и малко мед. Нанесете тази скраб с кръгови придвижвания върху проблематичните области на лицето ви. Продължете да разтривате към 3 минути и изплакнете с хладка вода.

Скраб с мляко и индийско орехче: Смесете една супена лъжица мляко с задоволително прахуляк от индийско орехче, с цел да извършите паста. Нанесете тази примес върху лицето си, до момента в който нежно почиствате, с цел да премахнете всички замърсявания, настанили се надълбоко в порите. Продължете да разтривате 3 минути преди да измиете с топла вода. Почистващите резултати на гранулите от индийско орехче, съчетани с подхранващо кожата мляко, ще ви оставят безупречна и подхранена кожа.

Ексфолиант със сода: Содата за самун е елементарно налична в множеството кухни. За да извършите този ексфолиант просто прибавете сода за самун във вода, с цел да създадете паста. Нежно почиствайте лицето си с кръгови придвижвания с тази паста в продължение на към 5 минути, след което изплакнете. Содата за самун е натурален почистващ препарат и също така отстранява мъртвите кафези на кожата.

Козметика

Използвайте крем с ретиноиди: Тези кремове са богати на витамин А, като по този метод подкрепят растежа на кожата и предотвратяват натрупването на масло върху кожата. Препоръчва се да се употребява 2-3 пъти седмично.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР