Въпреки че пушенето на наргилета е класически ритуал на източните

...
Въпреки че пушенето на наргилета е класически ритуал на източните
Коментари Харесай

Факти, с които да се запознаете преди покупка на наргиле

Въпреки че пушенето на наргилета е типичен обред на източните нации, то се трансформира и в извънредно известно развлечение и за актуалния Запад. Всъщност, през днешния ден по целия свят се продават и даже се отварят специфични клубове за упражняване на този способ на релакс и почивка. Същевременно, в онлайн магазините се оферират и устройства за домашна „ консумация “, което трансформира този вид развлечение в налично за всички.

От друга страна, неопитните в пушенето на наргиле, могат да изпитат съществени усложнения в неговото подготвяне. И то освен първия път, ами всички първи опити за осъществяване на процедурата в домашни непрофесионални условия. В случай че вие сте запалянко да си имате и употребявате наргиле вкъщи, добре е авансово да се подготвите – най-много с информация, а в следствие и с опит и практични препоръки за приложимост.

Какъв да е размерът на наргилето?

При избор на наргиле по мярка е значимо да си зададете два въпроса. Първо – какъв брой индивида ще пушат от него? Второ – къде ще го позиционирате и употребявате? Както се досещате, огромно наргиле не е най-хубавото решение, в случай че сте компания от двама-трима запалянковци и живеете в маломерно жилище, измежду което няма голямо помещение, пригодено за проветряване. Имайте на поради обаче и друго: в случай че сте неопитни новобранци, дребното наргиле ще е превъзходен избор за вас и тъй като с него се работи надалеч по-лесно.

Не от тютюна, а от въглищата зависи удоволствието

Не твърдим, че тютюнът или неговата опция – ароматните течности – не са значими. Напротив – значими са. Но всеки специалист в наргилетата ще ви обясни, че ролята на въглищата е основна в гарантирането на крайното наслаждение по време на ритуала. Трябва да поясним, че тук разграничаваме два съществени типа въглища: естествени и самозапалващи се. Първите идват под формата на въглен на прахуляк, който се добива от кокосова кора. Смята се, че те са по-качествени, само че имайте на поради, че разпалването при тях е по-трудно и постепенно. Самозапалващите се въглища са характерни с това, че са покрити с барут. Освен че не са направени от натурални средства, различен отрицателен детайл при тях е, че барутът може доста да понижи качеството на усета, изключително в случай че с наргилето боравят неопитни хора.

Видове наргилета съгласно техния маркуч?

В магазина за наргилета, когато ви попитат какъв тип търсите, най-често имат на поради тъкмо това. Консултантите ви желаят да схванат с какъв маркуч желаете да бъде вашето устройство за пушене. Тук разграничаваме три типа наргилета, а точно: със силиконов, пластмасов или с еднократен маркуч. От хигиенична позиция, последната алтернатива е най-хубавата, само че тя никога не е най-рентабилната, в случай че пушите единствено няколко пъти в годината. От позиция на качество и издръжливост, експертите предлагат като най-надеждни наргилета с пластмасови маркучи. Не си представяйте обаче, че до момента в който пушите, ще усещате мириса и аромата на пластмаса. За направата на маркучите на наргилета в този случай се употребява специфичен тип пластмаса. Тя е от бистър вид и е постоянно срещана в хранителната промишленост. На процедура, даже при загряването й тя не изпуска неприятни миризми и не оставя неприятен усет в устата при досег.

Важна ли е визията на наргилето?

До известна степен е значима. Особено в случай че пушенето на наргиле за вас е някакъв специфичен обред или го оферирате като услуга в заведение. В тези случаи изрично ориенталският дизайн основава чувство за достоверност и доста усъвършенства качеството и задушевността на цялостната конюнктура. Красивият външен тип е повече от наложителен и в случай че ще вършиме подарък под формата на наргиле. А апропо, в последно време, тези устройства се трансфораха в същински шлагер на пазара за дарове – дали тъй като свикнахме да се забавляваме в домашна конюнктура, или може би, тъй като ритуалът пушене на наргиле се възроди през последните няколко години, не е ясно с акуратност. Разбира се, атрактивният дизайн доста ще повиши цената на бъдещето ви наргиле, без да въздейства върху качеството на прекарването в чисто физически аспект и чувство за наслаждение. Най-скъпите наргилета са направени с естествени материали. Изключително първокласни и атрактивни са наргилетата напълно ръчна направа, които наподобяват доста достоверно и като че ли в действителност идват от покоите на някой арабски шейх.

Съветваме ви при първото пушене на наргиле наложително няколко пъти и деликатно да прочетете инструкциите за приложимост. Също по този начин, добър вид е да тествате устройството в компанията на по-опитен човек. Задължително след пушене, проветрете помещението и не прибирайте уреда, преди да се уверите, че е изцяло изстинал.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР