Най-голямата европейска индустриална група, представляваща бизнеса с алуминий - European

...
Най-голямата европейска индустриална група, представляваща бизнеса с алуминий - European
Коментари Харесай

Защо европейският бизнес иска Брюксел да забрани спешно вноса на руски алуминий

Най-голямата европейска индустриална група, представляваща бизнеса с алуминий - European Aluminium, разполагаща със 75 членове, представляващи над 600 завода в 30 европейски страни, се разгласи твърдо срещу съветския импорт на основния метал. Индустриалците се сплотиха с твърд призив към Брюксел да разшири режима на наказания против Москва с изказването, че съюзът може да съществува безпроблемно без съветските алуминиеви артикули, предава Reuters.

" Става все по-трудно и по-трудно да се оправдае продължаващото изключване на производителите на алуминий от обсега на глобите на Европейски Съюз против Русия. Бихме могли да живеем безпроблемно без тях ", съобщи в петък Пол Вос, общоприет шеф на European Aluminium.
 Снимка 349804
Източник:

От своя страна, съветската компания " Русал ", която е най-големият производител на алуминий в света отвън Китай, съобщи, че главните жертви на сходна мярка ще бъдат европейските консуматори. Този месец Европейски Съюз разисква планувания 14-ти пакет от наказания против Русия, само че до момента алуминият не е упоменат в предложенията на Европейската комисия.
 Европа ще се бори със Съединени американски щати за алуминий, в случай че Европейски Съюз забрани вноса му от Русия
Европа ще се бори със Съединени американски щати за алуминий, в случай че Европейски Съюз забрани вноса му от Русия

Алуминият е една от главните първични материали за произвеждане на електрически транспортни средства

Групата приканва за възбрана на вноса в Европейски Съюз на съветски алуминиеви слитъци, плочи и заготовки, като в това време предлага ограниченията да включват и заобиколен импорт на съветски алуминиеви слитъци посредством полуготови артикули от трети страни.

От " Русал " заплашват, че препоръчаните ограничения ще обиден дребните и междинни компании надолу по веригата в Европейски Съюз.  " Русал " оперира в Европа повече от 20 години. 

Брюксел към този момент има забрани за създадените в Русия алуминиеви проводници, фолио и тръби, само че вносът на съветски алуминиеви слитъци, плочи и заготовки, който съставлява 85% от вноса на съветски алуминий в Европейски Съюз, на този стадий отсава изключен от глобите. Припомняме, че Съединени американски щати и Англия към този момент не разрешиха вноса на съветски алуминий.

European Aluminium лобира в Европейски Съюз за възбрана на творби в Русия алуминий поради нахлуването на Москва в Украйна, като в същото време акцентира, че глобите би трябвало да заобикалят компанията " Русал ", която има интервенции в Ирландия, Швеция и в други страни.

Вносът в Европейски Съюз на създаден в Русия примитивен алуминий през 2023 година е намалял с 45% до 1,25 милиарда евро, като на Русия се пада 8% от вноса на алуминиеви слитъци в съюза, показват от индустриалната група.
 Румънския производител на алуминий Alro подписа контракт с Airbus
Румънски производител на алуминий подписа контракт за произвеждане на самолети с Airbus

През последните 20 години румънската компания е вложила близо $1 милиард в бизнеса си
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР