Въпреки че много суперавтомобили се превръщат в активи, които поскъпват,

...
Въпреки че много суперавтомобили се превръщат в активи, които поскъпват,
Коментари Харесай

9 употребявани суперколи, които излизат най-на далавера

Въпреки че доста суперавтомобили се трансформират в активи, които нарастват, тези модели не съумяват да запазят първичната си стойност през годините.

Кой не е мечтал да има суперавтомобил най-малко един път в живота си? За всеки фен на техниката по света суперавтомобилът е най-голямата фантазия. Блестящо направени машини, притежаващи феноменална мощ, съчетана с оптимален разкош, суперавтомобилите в действителност вършат света да се върти. 

Притежаването на суперавтомобил обаче има и друга страна, която в множеството случаи остава незабелязана. Разбира се, на драго сърце бихте се прибрали у дома с чисто нов, ослепителен суперавтомобил, само че е належащо и известно успокоение, с цел да знаете, че можете да го препродадете, в случай че се наложи, без да загубите прекалено много от парите си.

Всъщност доста суперавтомобили са си построили известност на коли с огромна стойност при препродажба, като Lexus LFA или Ferrari LaFerrari. Тези коли бяха създадени в дребен брой и бяха съвсем съвършени. По този метод, освен че цената им се е повишила през днешния ден, само че и тяхната необичайност продължава да покачва цената им даже през днешния ден. 

От друга страна, има някои суперавтомобили, които просто могат да се смятат за неприятна инвестиция, защото имат едни от най-ниските стойности на препродажба на пазара на използвани коли. Тези коли или са с проблеми, или имат неприятна известност, или са прекомерно публикувани, с цел да имат някаква стойност. Ето 9 суперавтомобила, които имат ужасна стойност при препродажба.

9. McLaren 720S: цена като използван – 219 999 USD

McLaren 720S е един от най-хубавите суперавтомобили, които могат да се купят с пари. Всеки фанатик на тематика скорост се влюбва в този английски суперавтомобил, само че все пак 720S, който се предлага чисто нов за 310 000 USD, е изгубил голяма част от цената си на пазара на използвани коли.

Това обезценяване, освен на 720S, само че и на множеството McLaren, евентуално се дължи на съмнителната надеждност на техните коли или на тактиката на McLaren за произвеждане на коли, при която бройките са пресмятат авансово и се създават още преди рално да има поръчкиза тях.

Въпреки че е отличен автомобил, не се надявайте, че вашият McLaren 720S ще увеличи цената си или ще я резервира с течение на времето.

8. 2015 McLaren 650S Spider: цена като използван – 71 000 USD

Моделът 650S Spider показа още веднъж McLaren в автомобилния свят (за, примерно, трети път). За да се изправят против италианските си противници в региона на суперавтомобилите, McLaren обнови MP4-12C, а ние имахме 650S.

Преди да излезе на пазара през 2017 година, 650S се продаваше за към 290 000 $, а Edmunds цитира стойност от към 71 000 $ за автомобила през днешния ден. Ако това не е внезапен спад, не знаем какво е. По-новите модели като 675 LT и 720S за жалост са причина цената на McLaren 650S да се срине до дъното.

7. Aston Martin DBS Superleggera: цена като използван – 200 000 $

DBS е флагманският артикул на Aston Martin. DBS Superleggera е по-мощен даже от DB11 и съумява да направи още по-впечатляваща фигура. Въпреки че увеличението на мощността е добре пристигнало, Aston Martin несъмнено се е потрудил над интериора.

Не бихте били доста щастливи да платите над 300 000 $, с цел да получите съвсем същия салон като на DB11, който коства с над 100 000 $ по-малко. Това би могло да изясни спада в цената на автомобила, защото през днешния ден човек може да се снабди с това бебе за малко под 200 000 $.

6. Mercedes-AMG GT: цена като използван – 120 000 USD

Подобно на Audi R8, Mercedes-AMG GT е суперспортен автомобил от по-високо равнище. Разбира се, той е със сребърни стрели, което прави емблемата му малко по-конвенционална.

Това постоянно е огромна причина всеки суперавтомобил да загуби цената си, защото марката създава всеобщо и голям брой други коли с хиляди бройки.

Днес за нов Mercedes-AMG GT Track Series ще би трябвало да отделите към 400 000 $, само че цените на 5-годишен модел AMG GT през днешния ден са към 120 000 $, като някои модели Roadster се оферират за едвам 80 000 $.

5. McLaren GT: цена като използван – 160 000 USD

В този лист има доста McLaren-и. McLaren нарежда GT като самоуверен ход – гранд турър, който може да доближи скорост до 200 км/ч, като в това време остава удобен и удобен. Всъщност английската марка реализира съвсем всичко, на което се надяваше с McLaren GT.

Въпреки всички свои плюсове обаче GT се обезцени доста. Докато един чисто нов McLaren GT през днешния ден коства към 208 000 $, през днешния ден могат да се намерят модели на едвам две години за към 160 000 $, което е много сериозен спад. Достатъчно е да се каже, че цената на GT няма да се увеличи скоро.

4. McLaren 570S: цена като използван – 150 000 $

McLaren 570S, сходно на 720, е отличен суперавтомобил и няма доста неща, за които да го упрекнем. Въпреки това остават въпроси по отношение на надеждността на автомобила (и на марката). Нещата за този суперавтомобил се утежняват от обстоятелството, че на пазара има доста 570s.

Разбира се, след няколко десетилетия 570 може да доближи извънредно висока цена, само че сега за автомобил, който единствено преди две години струваше към 200 000 $, на пазара има модели за към 150 000 $. В случай че решите да се сдобиете с подобен автомобил, би било рационално да не очаквате тази цена да се увеличи скоро.

3. Aston Martin DB11 V8: цена като използван – 140 000 USD

DB11 на Aston Martin остава страховит автомобил на външен тип, само че продължава да страда от същите проблеми с надеждността като своите братя и сестри. Днес обаче надеждността на марката се усъвършенства, само че даже и тогава кривата на обезценяване на DB11 остава стръмна.

Високите разноски за поддръжка на DB11, наред с другите коли Aston, също са съществена причина цената на автомобила да се намали от чисто нов модел за 210 000 $ до използван модел за едвам към 140 000 $.

2. Audi R8: цена като използван – 90 000 USD

Истинските фенове на техниката гледат на Audi R8 с огромна обич, само че за жалост пазарът не го следва. На пазара на суперавтомобили R8 на Audi има доста фактори, които работят против него. 

Моделът има относително малко „ историческо завещание “, самата емблема на Audi не е толкоз екзотична, колкото другите, а огромният брой създадени екземпляри на R8 не способстват доста за неговата стойност, провокирана от рядкостта.

През 2023 година Audi R8 е в последната си година. Още един емблематичен автомобил с бензинов мотор, с който ще би трябвало да се сбогуваме, Audi R8 е много добър, само че несъмнено не е полезност, която да нарастне. Моделът от 2023 година ще ви коства 150 000 или 200 000 $, до момента в който на пазара на използвани коли можете да се сдобиете с R8 от същото потомство за към 90 000 $.

1. Aston Martin DB9 Volante: цена като използван – 80 000 USD

Друг Aston, чиято стойност доста е намаляла, DB9 Volante беше спрян от произвеждане през 2016 година Разполагайки с мотор с мощ 450 к.с., който основава въртящ миг от 570 Нм, DB9 Volante в последната си година струваше цели 203 000 USD.

От друга страна, това е и един от най-евтините суперавтомобили, които можете да закупите през днешния ден от пазара на използвани коли. Само за към 80 000 USD можете да се сдобиете с DB9 Volante, което демонстрира какъв брой доста се е обезценил автомобилът през годините.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР