Въпреки, че има има фирми и хора, които съвсем професионално

...
Въпреки, че има има фирми и хора, които съвсем професионално
Коментари Харесай

Ето няколко трика, за да продадете употребявания си автомобил за повече пари

Въпреки, че има има компании и хора, които напълно професионално се занимават с продажбата на коли втора ръка, въпреки всичко всеки от нас може да получите най-голяма сума за машината си, като продаде автомобила си самичък.

Но с цел да го извършите, ще би трябвало да извършите предварителна подготовка и да се срещнете с купувачи.

Професионалните прекупвачи знаят по какъв начин да продават остарели и даже неликвидни коли - можете и би трябвало да вземете образец от тях в тази област. Те имат сметки в мрежата и от тях може да се заимства техния метод за подготовка на автомобила за преференциална продажба.

Ако автомобилът ви е в изцяло окаяно положение, без значение по какъв начин го подготвяте, той няма да се продаде за доста пари. По-изгодно е да го продадете за елементи, в случай че е допустимо, или да го предадете за скрап.

Сериозните и скъпоструващи повреди включват умиращи мотори, остарели автоматизирани трансмисии, корозирали каросерии, повреди в електрониката, коли от тежки произшествия, пожари и наводнения.

Ако в автомобила ви не е открита нито една от тези характерности, то той може да бъде преференциално продаден самостоятелно.

Скъпо в допълнение съоръжение

Много продавачи завишават цената на автомобила чрез допълнително съоръжение, като GPS навигация, обвес, субуфери, фешън мултимедийни системи, лебедки и други Но всичко това не би трябвало да въздейства на цената на автомобила.

Първо, евентуалният покупател може да не се нуждае от такива спомагателни елементи, заради което ще избере по-евтин автомобил без спомагателни функционалности. Второ, купувачът не е сигурен, че оборудването е било конфигурирано вярно, в случай че това не е направено от завода или от търговеца.

Помнете, че продажбата на зимните гуми, модифицираните джанти и релсите на покрива поотделно може да донесе повече пари, в сравнение с в случай че се опитате да ги продадете дружно с автомобила.

Обслужване

Купувачът е по-склонен да избере изцяло обслужен автомобил, на който преди малко са сменени консумативите, в сравнение с автомобил, за който към момента има да похарчи доста, преди да седне зад кормилото. Не пестете средства от подготовката преди продажбата - това е инвестиция, която се изплаща.

Нови спирачни накладки и дискове, заменени механически течности и филтри ще бъдат стръв за купувачите. Обикновено, откакто купи остарял автомобил, първото нещо, което новият притежател прави след регистрацията, е да отиде до сервиза и да размени консумативите с нови.

Ако предходният притежател на автомобила го направи вместо него, купувачът е подготвен да заплати малко повече за автомобила, с цел да си спести време. Особено в случай че притежателят даде разписки и документи, тъй като евентуалният покупател няма да повярва на думите му.

Каросерия

Автомобил без драскотини и надрасквания наподобява по-привлекателен и мечтан за покупка, макар че в тези повреди няма нищо сериозно. Но коригирането им може да усили цената на автомобила с още малко.

Микропукнатините и други сходни проблеми могат да се поправят с подръчни средства. Ако евентуалният покупател няма защо да се оплаче, той няма да може и да се пазари.

Фарове и колела

Почти всеки автосервиз предлага гланциране на фаровете, с цел да направи светлините по-ярки. Всички изгорели крушки би трябвало да бъдат заменени преди продажбата - всичко би трябвало да работи в автомобила, който желаете да продадете на допустимо най-висока цена.

Ако джантите ви са надраскани, има смисъл да ги обновите. А един на ниска цена оцветител за гума ще трансформира даже " изтощените " гуми в лъскави и красиви. Добрите колела също способстват за цялостната прелест на автомобила.

Салон

Изхвърлете всички боклуци и отпадъци от интериора, джобовете и багажното поделение, преди да извършите снимки и да ги представите на евентуалните купувачи. Колкото по-малко предмети, толкоз по-добре.

Не е належащо да поръчвате скъпоструваща услуга за химическо почистване, само че е значимо да прахосмукирате и почистите от прахуляк интериора. Почиствайте даже труднодостъпните места - да вземем за пример под педалите.

Полирол с ненатрапчива миризма ще направи повърхностите блестящи и съвсем като нови. Ако нямате време да се справите сами, изберете на автомивката пакет за измиване на автомобила с прахосмукачка и разчистване на салона.

Моторно поделение

Най-добре е да не миете мотора, а единствено да избършете повърхностите с забрадка. Опитните купувачи на коли втора употреба ще заподозрат проблем, в случай че пространството под предния похлупак е измито. Обикновените водачи не го вършат с години,  освен в случай че не се пробват да прикрият течове на масло и антифриз.

Снимки

Обявата би трябвало да включва допустимо най-вече информативни фотографии отвън отстрани, от всички страни и от вътрешната страна - положението на седалките, кормилото и общия тип на интериора.

Снимките на чист и спретнат автомобил притеглят повече внимание от страна на купувачите. Автомобилът би трябвало да се приготвя преди всяко проявление. Чистият автомобил демонстрира по-добре цвета на каросерията, всички елементи, повредите и цялостното положение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР