Въпреки че General Motors Corporation върна марката Hummer на конвейера,

...
Въпреки че General Motors Corporation върна марката Hummer на конвейера,
Коментари Харесай

Електрическият пикап Humvee, задвижван от агрегати на Tesla, може да бъде поръчан за 100 000 долара

Въпреки че General Motors Corporation върна марката Hummer на конвейера, като трансферира тежките SUV на електрическо задвижване, тя към момента ги създава в доста скромни количества. Канадската компания NAEV предлага на феновете на офроуда армейски пикапи Humvee, превърнати в електрически автомобили благодарение на елементи на Tesla – подобен автомобил обаче ще коства минимум 100 000 $.

Както изяснява Electrek, канадската компания с непретенциозното име North American Electric Vehicle работи по поръчка, тъй че искащите да се снабдят с електрифициран пикап Humvee ще би трябвало да изчакат няколко месеца, до момента в който бъде открит „ донор “ и надлежно модифициран. От позиция на задвижването „ донорът “ е двумоторна Tesla Model S, която обезпечава на армейския SUV силов елемент с мощ 600 к.с. Стандартното зарядно устройство разрешава на автомобила да употребява до 19,2 kW от битовата мрежа, при изискване че са спазени съответните спецификации.

Автомобилът с тежка рама и общоприета тягова батерия е в положение да измине не повече от 240 км без презареждане, само че против доплащане от 20 000 $ производителят е подготвен да усили този индикатор до 480 км, защото под каросерията има задоволително място за слагане на спомагателни акумулатори. Задвижването на всички колела е непокътнато, а интериорът е осъвременен посредством инсталиране на таблети Apple iPad на централната подпора и „ цивилна “ звучност, от която военният автомобил просто не се нуждае. Канадският производител в базовата версия облича интериора с черен винил, като против в допълнение възнаграждение от 6000 $ той може да бъде сменен с естествена кожа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР