Въпреки че да си веган отдавна не е нещо ново

...
Въпреки че да си веган отдавна не е нещо ново
Коментари Харесай

По-малко месо - по-добър сексуален живот

Въпреки че да си веган от дълго време не е нещо ново и извънредно, нa тези хора все още се гледа с известно съмнение, че не вършат най-хубавото за себе си и евентуално този вид хранене ще се отрази на здравето им в дълготраен проект. Но редица проучвания в последните години показват както рисковете, по този начин и изгодите от него.
 Жана Самсонова - веган инфлуенсърката Zhanna D'Art, умряла от недохранване
Инфлуенсърката, която умря от недохранване

Рисковете на рисковите диети

Сега да вземем за пример учени от New York University Grossman School of Medicine и Harvard T.H. Chan School of Public Health вършат, в което вземат участие над 3500 мъже с потвърден рак на простата, които минават през лекуване. А то постоянно води до еректилна дисфункция.

В хода на проучването пък се потвърждава, че диетата ефективно понижава нейните прояви и води до усъвършенстване на половия живот при мъжете. Хранителният режим, който ограничава местото и млечните артикули, само че е богат на плодове, зеленчуци, бобови и ядки, е елементарен и ефикасен метод да се понижи резултатът върху половата функционалност при мъже, които одобряват разнообразни медикаменти, оказващи въздействие върху нея - да вземем за пример антидепресанти. Подобрението е с 11%.
 Снимка 653577

Диетичните фибри, полифенолите и антиоксидантите, намиращи се в храните на растителна основа, потвърдено усъвършенстват метаболизма на глюкозата, понижават възпаленията и по този начин улесняват притока на кръв към половите органи - съществена причина за добра еректилна функционалност. 

А изводите изцяло опровергават дълго битувалото в предишното поверие, че половата мощност на мъжете се зарежда с консумация на месо, и то най-много алено. Те поддържат и предходни проучвания, извършени при мъже, които не са диагностицирани с рак на простатата.
 Снимка 549302

Друго скорошно проучване на този екип пък е първото, в което се загатва, че веганството може да понижи риска от развиване на рак на простата - един от най-често срещаните типове при мъжете, написа Daily Mail.

То също по този начин оказва позитивен резултат и върху функционалностите на уринарния тракт, които постоянно са наранени при мъжете в преклонна възраст. Тук подобрението е оценено на 14%. С толкоз се усъвършенства и хормоналният баланс в организма, който е доста значим за редица процеси, както и за това по какъв начин се усещаме. 
 Как се вършат вегетарианските и веган салами
Как се вършат вегетарианските и веган салами

За всичко има опция

Изводите на американските учени идват след тези от друго, забавно проучване с две близначки, с което се открива, че тази, която не употребява месо, има по-високо либидо от сестра си, която не се ограничава от локалните артикули.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР