"Въоръжените сили все още са по-изолиран контигент. Разпространението на коронавируса

...
"Въоръжените сили все още са по-изолиран контигент. Разпространението на коронавируса
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски разкри кой е единственият шанс да не се заразим с К-19 преди създаването на ваксина

"Въоръжените сили към момента са по-изолиран контигент. Разпространението на ковид там към момента е клъстърно и под надзор.

Това съобщи шефът на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг, който ще се организира всеки четвъртък по заповед на премиера Бойко Борисов.

"От началото на епидемията имахме няколко огнища. Общият брой на инфектираните е 96. Имаме 10 инфектирани курсанти. Те дойдоха в учебните заведения инфектирани. Ние ги открихме, тъй като интензивно ги търсим.

Най-големите огнища в едно поделение в централна България имаше към 30 индивида, в източна България 16 индивида. Около София имаше две огнища с по 20 индивида. В момента обстановката е овладяна ", акцентира той.

"Докато траеше ревюто на проф. Ангелов и доцент Кунчев ми направи усещане, че най-малко 15% не носят маските си както би трябвало. На 8 септември излезе публикация, която дава общите насоки какво би трябвало да създадем, с цел да изчакаме имунизацията без да се разболеем. Какъв е шансът - носенето на маски.

Носенето на маски понижава вирусния товар. Тези, които носят маски, поемат доста по-малък вирусен товар, прекарват заболяването по-леко и построяват имунитет. Това е потвърдено в азиатските страни. От тях не се умира.

Той акцентира с образци за какво е толкоз значимо да носим маски. Ген. Мутафчийски даде образец с два круизни кораба - на единия са носили маски и 80% от инфектираните изкарват заболяването без признаци, до момента в който при другия транспортен съд, където не са носени маски, процентът бил тъкмо противоположния.

Това са обикновени неща " безапелационен бе ген. Мутафчийски.

Министърът на опазването на здравето, както и ген. Мутафчийски категорично подчертаха, че най-важното е носенето на маски на закрито и спазването на отдалеченост.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР